"Seyhan'da Hizmeti Birlikte Yapacağız" - Son Dakika
Yerel

"Seyhan'da Hizmeti Birlikte Yapacağız"

"Seyhan\'da Hizmeti Birlikte Yapacağız"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilçeye bağlı 96 mahalle muhtarı ve meclis üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

16.07.2014 12:40  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilçeye bağlı 96 mahalle muhtarı ve meclis üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Seyhan ilçesinde bulunan 96 mahalle muhtarı ve belediye meclis üyelerinin tamamına yakının katıldığı iftar yemeğinde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 3 ayılık icraatlarını anlattı. Başkan Karalar, "Seçim sathı mahallinde söylediğimiz gibi muhtarlarımızla sırt sırta yan yana birlikte çalışacağız. Muhtarlarımız bizim için çok önemli. 4 Nisan'da devir teslim yaptık. Devir töreninde 25 milyon lira nakit para, 25 milyon lirada borç bırakıldığı söylendi. Anacak kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından bunları söylüyorum; göreve geldiğimiz anda 48 milyon lira borç olduğunu 19 milyon lirada para olduğunu gördük. Bunu da eski Başkan Sayın Azim Öztürk'e ilettik. Tabi ki kötü bir niyet yok ancak biz doğru bilgiyi arz etmek istedik. İlk 3 ay bütçe eksideydi. 53 milyon lira harcama vardı. Biz ilk üç ayımızda ise bunun yarısını harcadık ve oldukça fazla hizmet yaptık" ifadelerini kullandı.

Temizlik işine önem verdiklerini belirten Başkan Karalar, göreve gelmesi ile birlikte temizliğin gözle görünür şekilde arttığını söyledi. Karalar, Temizlik belediyelerin ilk görevidir ama tek görevi değildir. Öncelikle temiz bir Seyhan oluşturabilmek için çalışacağız. İşçileri topladım ve onlardan 2 kat performans istediğimi söyledim. Artık Seyhan'da temizlik gözle görünür şekilde arttı. Halktan gelen tepki gayet olumlu. Sokaklarımız dar, temizlik araçları buralara giremiyor. Bu nedenle 2 tane araç aldık. Bir araçta ibadethanelerin temizliği için aldık. Ayrım gözetmeden camileri, cemevlerini, kiliseleri 5 yıl boyunca temiz tutacağız. Bunun yanında 20'şer kişilik ekipler kuruldu. "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır" sözünden hareketle Pozantı ve Karataş ilçelerinde temizlik aracı gönderdik" şeklinde konuştu.

"SPORA ÖNEM VERECEĞİZ"

Seyhan'daki kötü madde bağımlısı kişi sayısının ülke ortalamasının 3 katı olduğuna dikkat çeken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu anlamada uyuşturucu kullanımının önüne geçecek olan başta spor gibi hizmetlere önem göstereceklerini söyledi. Karalar, şöyle devam etti:

" Türkiye'de kötü madde bağımlısı kişi sayısı yüzde 6 civarında Seyhan'da ise yüzde 18 civarında. Kötü madde bağımlısı kişileri bu illetten kurtaracak işlere biraz daha önem göstereceğiz. Bunlardan biride spor... Ciddi bir şekilde spora destek olacağız. Gençlerimiz spor yapsın diye 19 farklı noktada 5 farklı branşta kurslar açtık. 3 bin 500 kişi kayıt yaptı. Benim isteklerimden birde kanalarda çocukların boğulmaması. 5 yılda epeyi havuz açarak bu kötü olayların, anaların acı çekmesinin önüne geçmek istiyoruz.

Göreve geldiğimizde bizlere Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının kapatılıp kapatılmayacağını sordular. Bizde kapatmayacağımızı aksine geliştirerek büyüteceğimizi söylemiştik. Biz bu sene hem orta öğretimde hem de üniversite hazırlık düzeyinde kurslara başlayacağız. Ben ailelerin ne güç koşullarda çocuklarını okullara götürdüklerini biliyorum. Bu kursları ciddi dershanelerle anlaşıp vermeyi düşünüyorum. SEYMER çok mezun vermiş ama mezun vermekten çok o kişilere istihdam sağlayabilmek. Bize çok iş talebi geliyor bunun altından kalmamak mümkün değil. Bu yüzen odalarla çeşitli kurumlarla bir araya gelip istihdama katkı koyacak projeler yapacağız"

MUHTARLARIN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Muhtarların hizmet yapabilme adına birçok sıkıntı çektiğini söyleyen Başkan Karalar, bu anlamda muhtarlara yardımcı olacaklarını ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Karalar," Muhtarlarımız zor şartlar altında görev yapmaya çalışıyor. Bu anlamda sorunlarınızı biliyor ve size destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Daha önce kırtasiye masraflarınızı karşılayacağımızı söylemiştim bunu en kısa sürede yapacağız" dedi.

Her zaman Seyhan'ın, Seyhanlının hizmetinde olduklarını söyleyen Başkan Karalar, bu anlamada günün 24 saati kendilerine ulaşabileceğini belirterek Başkan yardımcıları ve bürokratların cep telefonu numaralarını verdi. Belediyenin başta asfalt olmak üzere birçok hizmeti ile ilgili bilgi veren Başkan Karalar kış ayına kadar bütün yollarının asfaltlanacağını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Seyhan'da Hizmeti Birlikte Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement