Babasına 'Kızın Öldü' Diyen Doktora, 'Aylıktan Kesme' Cezası - Son Dakika
Güncel

Babasına 'Kızın Öldü' Diyen Doktora, 'Aylıktan Kesme' Cezası

Babasına \'Kızın Öldü\' Diyen Doktora, \'Aylıktan Kesme\' Cezası

Karaman'da, yaralı kızının durumunu soran babası Refik Ekinci'ye, "Kızını kurtaramayacağız. Kaybettik." diyen acil servis doktoru E.Ö.'ye 'aylıktan kesme' cezası verildi.

24.11.2015 11:00  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da geçtiğimiz eylül ayında tarlada hortumun boynuna çarpması sonucu yaralanan 12 yaşındaki Tuba Nur Ekinci, ilk kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesi'nde duran kalbi yeniden çalıştırılmak için müdahale edildiği sırada acil servis doktoru E.Ö., babası Refik Ekinci'ye, "Kızını kurtaramayacağız. Kaybettik. Zaten ölü olarak geldi. Baygın değil, o ölü" demişti. Bu olay sonrası hakkında soruşturma başlatılan E.Ö.'ye 'aylıktan kesme' cezası verildi.

KOPAN HORTUM KÜÇÜK KIZIN BOYNUNA ÇARPTI

Olay, geçen 16 Eylül Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında Karaman merkeze bağlı Kılbasan köyünde meydana geldi. Refik Ekinci, kızı Tuba Nur Ekinci ile birlikte mısır tarlasındaki damlama su sistemine ait hortumları toplamak için traktörün arkasına bağladığı sistemle makaraya sarmaya başladı. Bu sırada belirlenemeyen nedenle kopan hortum, babasına yardım eden Tuba Nur'un boynuna isabet etti.

KALBİ DURAN KÜÇÜK KIZ HASTANEYE KALDIRILDI

Yere yığılan ve ağır yaralanan Tuba Nur, babası Refik Ekinci tarafından traktörle Karaman'a hastaneye götürülmek için yola çıkarıldı. Yolda, çağrılan 112 Acil Servise ait ambulansa aktarılan Tuba Nur Ekinci'nin kalbinin durduğu belirlendi. Ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuba Nur Ekinci, tedavi altına alındı.

DOKTOR, BABASINA KIZININ ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Bu sırada acil serviste görevli kadın doktor E.Ö., servisin kapısında bekleyen baba Refik Ekinci'nin kızının durumunu sorması üzerine, iddiaya göre, "Kurtaramayacağız. Kaybettik. Boynu kırık gibi görünüyor." dedi. Bu haberi alan baba Ekinci, yere yığıldı.

"ZATEN ÖLÜ OLARAK GELDİ"

Güvenlik görevlileri Refik Ekinci'yi sakinleştirmeye çalıştı. Kızının öldüğüne inanmayan Ekinci, onun baygın halde hastaneye geldiğini söyledi. Doktor E.Ö., "Amcam elimizden geleni yapıyoruz, ama olmaz zor. Keşke. Zaten ölü olarak geldi. Baygın değil, o ölü. Ne diyeyim!" dedi.

MÜDAHALE SONRASI KALBİ YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

Yapılan müdahale sonrası Tuba Nur'un, duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Hayati tehlikesi devam eden Tuba Nur, ambulansla Konya'ya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

6 GÜN SÜREN YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Hastanenin Beyin Cerrahi Ünitesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Tuba Nur, 6 gün süren mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi. Tuba Nur cenazesi memleketi Kılbasan köyünde gözyaşları içinde defnedildi.

DOKTORA 'AYLIKTAN KESME' CEZASI VERİLDİ

Karaman Valiliği, doktor E.Ö.'yü yayınlanan haberlerin ardından hakkında soruşturma başlatıp, görevinden uzaklaştırdı. Geçen 16 Kasım günü aynı görevine yeniden başlayan E.Ö.'ye disiplin cezası olarak, 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nun 125'inci maddesince maaşından 1/30 oranında 'Aylıktan kesme' cezası verildiği öğrenildi.

HABERİ YAPAN MUHABİRE HAKARET DAVASI AÇTI

Doktor E.Ö., olayın ardından haberi yapan DHA muhaberi Muammer Şen hakkında da 'Basın yoluyla hakaret' suçundan Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak şikayet üzerine konuyu inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, 'Kovuşturmaya Yer Olmadığı' yönünde karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babasına 'Kızın Öldü' Diyen Doktora, 'Aylıktan Kesme' Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • emre aydın: Ne desin doktor adama kızının öldüğünü demi söyleyemeyecek 7 16 Yanıtla
  • yusuf: doktorlarin burnu cok havada malesef. bazen dayagi hakediyorlar. ayrica antenin birisi menzil cemaatini karistirmis kafasi guzel heralde. ne yzdigindan haberi yokk kamilinn 11 6 Yanıtla malesef: Sen doktorun orasinin kilı olamazsin.zekan, calisma azmin, onlarin ortamdaki sikintilari senin algilamayacagin kadar senin beyinsiz beyninden farkli.olmemek icin ona kosuyorsun 5 3
  • vatandaş: bu kadindan doktor olmaz insanligini kaybetmis.cok az bir ceza 14 2 Yanıtla
  • bulutçu: böyle doktor olduktan sonra dönemde sövende çok olur yaklaşımı insanlıktan uzak olan birine bu ceza ödül . 12 3 Yanıtla
  • AMEDLİ : böyle sağlık personeline şiddet şart 9 5 Yanıtla
  • merter: işten atın bu salagı doktor diye geciniyor dayagı yicek birinden ama bakalım bana denk gelirse kafanı patlatırım.. 11 2 Yanıtla
  • vvbbnnn: Senin gibi doktoru görmek istemiyoruz bu nasil düşüncesizlik.doktorum diye bizim köylülere hava atacak atilsin bu kadınlar meslekten 7 5 Yanıtla
  • Tükenmez Kalem: Doktorlarımıza Allah kolaylık versin ama, biraz da empati lütfen. O babanın durumunu düşünsenize. 11 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Meslekten men etmemişler demek, usulen milletin gazını almak için soruşturma, dandik ceza.. Öyle doktorlar mutlaka dövülmeli, vatandaş adaleti kendi sağlamalı 3 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement