Karaman'da Cinsel İstismarı İlk Yayınlayıp Kaldıran Gazeteci: Adliyeden Yayın Yasağı Olduğunu... - Son Dakika
Güncel

Karaman'da Cinsel İstismarı İlk Yayınlayıp Kaldıran Gazeteci: Adliyeden Yayın Yasağı Olduğunu...

Karaman\'da Cinsel İstismarı İlk Yayınlayıp Kaldıran Gazeteci: Adliyeden Yayın Yasağı Olduğunu...

Karaman'da öğretmen Muharrem Büyüktürk'ün çocuklara cinsel istismarda bulunduğu haberini ilk internet sitesinde yayınlayıp, kısa süre sonra kaldıran gazeteci Hüseyin Ölger: Adliyeden arayıp, yayın yasağı olduğunu söyleyince, haberi kaldırdık.

22.04.2016 17:46  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da cinsel istismarı ilk yayınlayıp kaldıran gazeteci: Adliyeden yayın yasağı olduğunu söylediler

Karaman'da öğretmen Muharrem Büyüktürk'ün çocuklara cinsel istismarda bulunduğu haberini ilk internet sitesinde yayınlayıp, kısa süre sonra kaldıran gazeteci Hüseyin Ölger, "Biz yayınladığımız haberde sadece bir öğretmenin, çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu belirttik. Olayın vakıf yada derneklerle bağlantılı olduğunu zaten bilmiyorduk. Yaklaşık 1.5 saat sonra adliyeden arayıp, yayın yasağı olduğunu söyleyince, haberi kaldırdık. Herhangi bir baskı sonucu kaldırmadık" dedi. Karaman halkından bir bölümü verilen cezayla adaletin yerine bulduğunu belirtirken, bir bölümü ise cezasının yetersiz olduğunu savundu.

Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk'ün, gönüllü belletmen olarak görev aldığı Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda kalan 10 çocuğa 'cinsel istismarda' bulunduğu suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasının yankıları sürüyor.

HABERİ İLK YAYINLAYAN GAZETECİ: BASKI GÖRMEDİK

Cinsel istismar olayını kamuoyuna ilk olarak Karaman'da yayın yapan 'Karamanınsesi.com' adlı internet haber sitesi duyurdu. Ancak haber yayınlandıktan kısa bir süre sonra kaldırıldı. İnternet sitesinin sahibi gazeteci Hüseyin Ölger, haberi niçin kaldırdıklarını anlattı. Aldıkları istihbarat üzerine haberi yayınladıklarını belirten Ölger, şunları söyledi:

"Haberi gündeme taşırken olayın Ensar Vakfı ve KAİDMER ile alakasının olduğunu bilmiyorduk. Bize gelen bilgi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda bir öğretmenin bir çocuğa tecavüz, 4 çocuğa da tacizde bulunduğu yönündeydi. Bizde o şekilde haberi yayınladık. Kısa bir süre sonra haberi duyanlar bize olayın bir vakıfla da ilgili olduğunu söyledi. Bizde haberimize olayın bir vakıfla bağlantılı olduğunu yazdık. Haber yayınlandıktan yaklaşık 1.5 saat sonra adliyeden bir kadın, büromuzu arayıp, haberle ilgili yayın yasağı olduğunu söylemişler. Ben ticaret odasındaydım. Büroya geldiğimde arkadaşlar durumu anlattı. Biz de yayın yasağı olduğu için kaldırdık. Dışarıdan baskı sonucu kaldırmadık"

Bir gün sonra ulusal medyada olayla ilgili haberin yayınladığını ve o haberler sayesinde olayların Ensar Vakfı ve KAİMDER ile bağlantılı olduğunu öğrendiklerini ifade eden Ölger, "Ulusal medyadaki haberlerle biz vakıf ve derneğin bağlantısı öğrendik. Sonraki gelişmelere baktığımızda olay, biraz daha siyasete doğru yönelmeye başladı. Ensar Vakfı ve KAİMDER üzerinden hükümet istifa gibi söylemler oluşunca, biz olayın takipçiliğinden ziyade izleyicisi olduk" dedi.

Ölger, yayın yasağı ilgili haberlerde normalde emniyetten polis memurlarının gelip tebliğ ettiklerini hatırlatarak, "Yayın yasağı için normalde emniyetten arkadaşlar gelir, şu haberde yayın yasağı var diye tebliğ ederler bizde evrakı imzalarız, sonra haberi kaldırırız. Ancak bu kez ilk defa adliyeden aramışlar" dedi.

KARAMAN HALKI KONUŞTU

Muharrem Büyüktürk'ün 508 yıl 3 ay ceza almasının ardından Karaman halkından bazıları sanığa verilen cezayla adaletin yerine bulduğunu bazıları ise cezasının yetersiz olduğunu savundu. Ancak ortak görüş olarak bir kişi üzerinden Karaman'ın adının karalanmaması, öğrencilere yönelik hizmet sunan vakıf ve derneklerin denetlenmesi yönünde olduğu görüldü.

Sanığa daha fazla ceza verilmesi gerektiğini belirten Dursun Çınar, "Sanığa daha fazla ceza verilmeliydi. Ayrıca Karaman'da sakin, huzurlu bir ildi. Ancak git gide kötüleşiyor. Buna çözüm bulunması gerekir" dedi.

Hatice Çınar da, "Aldığı ceza sonucunda yaklaşık 29 yıl hapis yatacağını duyduk. Bu az, daha fazla olmalı. Caydırıcı bir ceza değil. Eğitimlisinden eğitimsizine herkes kötüye gidiyor. Artık Karaman'da kendimizi güvende hissedemiyoruz. Olayda adı geçen vakıfta bilinen bir vakıf. Bu tür olaylar bir daha yaşanmaması için tüm vakıflar daha çok denetlenmeli" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman'da Cinsel İstismarı İlk Yayınlayıp Kaldıran Gazeteci: Adliyeden Yayın Yasağı Olduğunu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement