Karaman'da Göletlere 40 Bin Yavru Sazan Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Göletlere 40 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Karaman\'da Göletlere 40 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Karaman'ın Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde göletlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 40 bin yavru sazan balığı bıraktı.

26.08.2014 15:35  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde göletlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 40 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Konu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ülkemiz ekonomisi için balıkçılık sektörü gerek tarım ve gerekse milli ekonomimizde henüz yeterli düzeyde bir yer tutmamaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ve zengin iç su kaynaklarına sahip ülkemizde, mevcut potansiyelin değerlendirilmesi halinde bu payın giderek artacağı ise bir gerçektir. Tüm dünya ülkelerinde ve ülkemizde giderek artan nüfus ve buna paralel olarak ortaya çıkan protein açığını kapatmak ayrıca milli menfaatlerimizin korunmasını sağlamak amacıyla deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının muhafazası, uygun av potansiyelinin belirlenmesi, ekonomik değeri yüksek su ürünlerinin modern teknoloji uygulamalarıyla üretiminin arttırılması, sürdürülebilir bir balıkçılık için zorunlu görülmektedir. Bu kapsamda balıklandırma çalışmaları ile su ürünleri yönünden iç su kaynaklarımızın rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulmasını sağlamak üzere, Antalya Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü- Kepez Ünitesinde üretilen Aynalı Sazan, Pullu Sazan ve Alabalık yavruları ile rezervuarların özelliklerine göre balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Su Ürünleri Geliştirme Projesi kapsamında balık nakil kamyoneti ile ilimize getirtilerek, 20 bin adeti Sarıveliler Göletine, 20 bin adeti de Ermenek Tekeçatı Göletine olmak üzere toplamda 40 bin adet sazan balığı yavrusu aynı gün içerisinde İl Müdürlüğümüz elemanları tarafından rezervuarlara herhangi bir zayiata uğratılmadan bırakılmıştır. İl Müdürlüğümüz Balıklandırma çalışmaları dahilinde bu göletlerdeki sazanlar 2 yıl içinde avlanacak büyüklüğe ulaşacaktır" denildi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaman'da Göletlere 40 Bin Yavru Sazan Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement