Karaman'da Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek Konferansı Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde, Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek konulu konferans düzenlendi.

23.10.2014 15:00  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ), "Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek " konulu konferans düzenledi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, KMÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, hayatta yer alan fiziksel sorunların insanları doğrudan etkilediğini söyledi.

Engelli bireylerin sorunlarının kendi engellerinden değil, çevredeki fiziksel engellerden kaynaklandığını aktaran Ayva,  dünyanın belli standartlara uygun insanlara göre tasarlandığını ifade etti.

Ayva, başkalarının düşüncelerini değiştirmenin dünyadaki en zor iş olduğunu belirterek, "Bazen en yakınınızda bulunan, sizi en çok tanıyan insanların fikirleri dahi size değiştirilemez gibi gelir. Fakat imkansız gibi görünse de bu sabit fikirleri değiştirmek mümkündür"  dedi.

"Görme engelli olmasaydım okuyamazdım" diyen Ayva, şunları kaydetti:

"İnandım, kendime güvendim ve başarıp bu duruma geldim. Bu anlamda baktığınızda imkansız gibi görünen bazı durumların insanların hayatlarında olumlu gelişmelere sebep olduğunu göreceksiniz. Yeter ki o imkansızlığı yenerek başarılı olacağınıza inanın. Yanlış yaptığınız durumlarda da geriye dönerek nerede hata yaptığınızı belirleyin ve bunların çözümünü arayın."

Konferansa, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman'da Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement