Karaman'da Kontrol Görevlisi Kursunu Başarıyla Bitirenlere Belgeleri Verildi - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Kontrol Görevlisi Kursunu Başarıyla Bitirenlere Belgeleri Verildi

Karaman\'da Kontrol Görevlisi Kursunu Başarıyla Bitirenlere Belgeleri Verildi

Karaman’da daha etkin gıda denetimi için düzenlenen kontrol görevlisi kursunu başarıyla bitirenlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

05.11.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da daha etkin gıda denetimi için düzenlenen kontrol görevlisi kursunu başarıyla bitirenlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Düzenlenen kursla ilgili olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz tarafından Ermenek ilçesinde Sarıveliler, Başyayla, Kazımkarabekir ve Ayrancı ilçelerinden toplam 35 personelimize kontrol görevlisi kursu verilmiştir. 10 gün süren kurs sonunda İl Müdürümüz tarafından eğitime katılan kursiyerlere kontrol görevlisi eğitim katılım belgesi verilmiştir. İlimizde gıda denetimleri 7 gün 24 saat süreyle çok titiz bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın temel görevlerinden biri olup, gıda güvenilirliği konusunda İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından yürütülen çalışmalar tarafsız, objektif, ilkeli olarak kararlılıkla sürdürülmektedir. Kontrol görevlisi personelinin bu görevi ifa ederken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda düzenlenen Kontrol Görevlisi Kursunda İl Müdürlüğümüz personelince, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Gıda Güvenliği Sistemi (HACCP), Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri, yönetmelikler, prosedürler, ihracat ve ithalat uygulamaları ve ön gereksinimler anlatılmıştır. Kurum içi eğitimler; personelin kendisini geliştirmesi, personel arasında koordinasyon ve iletişimi artıran en önemli unsurdur. Merkez ve ilçelerde görev yapan arkadaşlarımızın düzenlenen Kontrol Görevlisi Eğitimine katılmaları gıda denetim birimlerimizin daha güçlü olmasını sağlanmaktadır" denildi.

Kursu başarıyla bitirenlere belgeleri düzenlenen törenle verildi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaman'da Kontrol Görevlisi Kursunu Başarıyla Bitirenlere Belgeleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement