Karaman'da Sürü Yönetimi Elemanı Kursu - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Sürü Yönetimi Elemanı Kursu

Karaman'da Sürü Yönetimi Elaman kursları sürüyor.

18.12.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da Sürü Yönetimi Elaman kursları sürüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Baran Yavuz Yürekli yaptığı yazılı açıklamada, Karaman'ın önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancılığın geliştirilmesi için çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Çalışmalar kapsamında özellikle küçükbaş hayvancılıkta sorun olarak karşılaşılan sürü yöneticisi problemine çözüm bulmak amacıyla kurslar açıldığını ifade eden Yürekli, şunları kaydetti:

"Bu amaçla küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı merkeze bağlı 4 köyde 232 kişinin katılımıyla sürü yönetimi elemanı kursları açıldı. 2015 yılı Şubat - Mart aylarında Merkez İlçe Akçaşehir beldesi, Boyalıtepe, Çakırbağ, Dereköy, Ekinözü, Morcalı, Muratdede, Ortaoba köyleri ile Başyayla, Kazımkarabekir ve Sarıveliler ilçe merkezlerinde düzenlenen kurslarda 425 kişiye Sürü Yönetimi Elemanı belgesi verildi. Sürü yönetim elemanı kursu 15 iş gününde 120 saat olarak düzenlendi. Kurs kapsamında şartları uyan kursiyerlerimize, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kurs müddetince günlük 20 lire ödeme yapılıyor. İhtiyaç halinde kurs açmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman'da Sürü Yönetimi Elemanı Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement