Karaman'daki Tecavüz Davası'nda Sürpriz! Gizlice Salona Getirildi - Son Dakika
Güncel

Karaman'daki Tecavüz Davası'nda Sürpriz! Gizlice Salona Getirildi

Karaman'da tarikat evlerinde erkek öğrencilere tecavüz iddiasına yönelik davaya görüntülü katılacak olan sanık Muharrem B., sürpriz bir şekilde mahkemeye getirildi.

20.04.2016 06:53  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin 600 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan davaya, Ereğli Cezaevi'nde bulunan sanık Muharrem B.'nin getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmen gizlice duruşma salonuna getirildi.

SANIK DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayan 'cinsel istismar' davasına, sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden güvenlik nedeniyle getirilmeyerek, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün sadece cinsel istismar davasının görülmesine karar verildi. Başka dava alınmadı.

SANIĞA AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU VERİLDİ

Mağdur çocukların ifadesinin daha önceden alındığını belirten Baro Başkanı Yılmaz, "Çocukların ifadeleri alındı. Adli Tıp Raporları hazır. Sanık da SEGBİS ile duruşmaya katılacak. Onun da Adli Tıp Raporu hazır. Akıl ve ruh sağlı yerinde raporu verilmiş. Duruşmanın bugün karara bağlanacağını tahmin ediyoruz" dedi.

DAVA BAŞLADI

Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüde başta CHP'li milletvekilleri, çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri salonun önünde bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15'da açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30'da duruşma başladı.

İşte duruşmadan notlar:

-Davaya 'mağduruz' diyerek müdahil olmak isteyen Ensar Vakfı ve KAİMDER salonda tepkiyle karşılandı.

-Adliye önünde 'Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok' sloganları atıldı.

-Barolar ve katılma talebi olan kurumlardan avukat isimleri alındı... Ensar Vakfı'nın ve Baroların müdahillik talebi kabul edildi.

-Duruşma salonundan CHP'li vekiller çıkarılmak istendi, mahkeme heyetine büyük tepki gösterildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından mahkemeye ara verildi.

-Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdikten sonra, davaya gözlemci ve izleyici olarak katılmak isteyen milletvekillerinin taleplerini incelediği öğrenildi. Bu sırada duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlar ise, içeri alınmadıkları uzun süre bekledikleri için durumu alkışlarla protesto etti. Salonun kapısı kapalı olduğu için avukatlar ile müşavir ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Saat 10.55 sıralarında duruşma salonunun kapısı yeniden açıldı ve müdahil avukatlar salona alınmaya başlandı.

-Milletvekillerinin gözlemci heyeti talebi reddedildi.

-Davayı takip edecek olan avukatların isimlerinin okunup içeri alınması 45 dakika sürdü.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

-Sanık Muharrem B. gizlice mahkeme salonuna getirildi.

-Sanık Muharrem B. şu an iddianame okunurken salonda ayakta ve rahat tavırlarıyla olanları dinliyor.

-Ankara Barosu avukatlarından İmdat Balkoca, sanık Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini belirterek, sanığın sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, yerine oturduğu, avukatlardan tepki gösteren olmadığını ve şuan iddianameden okunduğunu söyledi.

HAKİM: BENİM KARARIM HAZIR

-Hakim: Gizlilik önemli çocukların aileleri bile bilmiyor, bilmelerini uygun görmedik... Bugün karar verebilirim, benim kararım hazır.

MAĞDURLARIN AVUKATI DA ENSAR BAĞLANTILI

Tüm bunlara ek olarak, davada mağdur çocukların avukatlığını üstlenen Mahmut Uğurlu'nun da "Ensar bağlantısı" ortaya çıktı.

Şöyle ki; Tecavüze uğradığı iddia edilen çocukların avukatı Mahmut Uğurlu, tecavüz suçunun işlendiği yerlerden biri olan Ensar Vakfı'nın Genel Başkanı ile "iş ortağı".
Avukat olan Ensar Vakfı Genel Başkanı Cenk Dilberoğlu ile Mahmut Uğurlu, aynı avukatlık bürosunda, birlikte çalışıyorlar. "Kollektif Hukuk bürosunda", Dilberoğlu ile Uğurlu, birlikte avukatlık yapıyorlar.

ENSAR VAKFI BAŞKANI DA CÜBBE GİYİP, DAVAYA GİRDİ

Mahkemenin "müdahil" olma başvurusunu kabul etmesi ile Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu da avukat cübbesini giyerek, Karaman'daki davaya bizzat katıldı.

İŞE GELEN MEMURLAR DA POLİS KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Adliye Sarayı'nın bitişiğinde bulunan Karaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Tapu Müdürlüğü'nde çalışan personel ile bu dairelerde işi olan vatandaşlar için kontrollü güvenlik barikatı oluşturdu. İşe gelen memurlar ile bu dairelerde işi olan vatandaşlar polis kontrolünden geçerek dairelere ulaştılar.

600'Ü AŞKIN POLİS GÖREV ALIYOR

Duruşmanın güvenli bir şekilde yapılabilmesi için çevre illerden takviye kuvvetler gelirken, 600'ü aşkın polisin görev aldığı öğrenildi. Sabah saat 09.30'da başlayacak olan duruşmayı izlemek için CHP'den üç Milletvekili ile yüzü aşkın avukatın katılması bekleniyor.


HİÇBİR AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ

Öte yandan Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, 5 mağdur çocuğun avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz "Yaşanan korkunç olayın ilk duruşması yapılacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ben mağdur 5 çocuğun avukatlığını yapacağım. Diğer mağdur çocukların da avukatı olarak İstanbul'dan 5 avukatın duruşmaya katılacağı yönünde bilgi aldık. Duruşmalar kapalı oturum olarak gerçekleşecek" bilgisini verdi. Muharrem B.'nin savunmasını Karaman Barosu'ndan hiçbir avukatın kabul etmediğini de ifade eden Yılmaz şunları dedi:

"Avukat arkadaşlarımız doğal olarak böylesi iğrenç bir olayda sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. 2 gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti."

TEK TEK SORULACAK

Mahkeme, daha önce peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi ve görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu olduğu Ereğli cezaevi'nden katılacak Muharrem B.'ye sorulacak.

VALİLİK HER ŞEYİ YASAKLADI

Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma vb. etkinliklerini resmi internet sitesinden yasakladığını duyurdu.

POLİS ŞEHİR GİRİŞLERİNİ TUTUYOR

Duruşma nedeniyle polis, kentin girişinde kontrol noktası oluşturup, kente giren ve çıkanların kimlik kontrolünü yapıyor. Çevre illerden de takviye polis ve TOMA getirilirken, adliyenin çevresindeki caddeler kapatıldı. Adliyenin otoparkına hiçbir araç alınmadı, adliyeye başka bir işlem için gelenler de tek tek arama noktalarında üst aramasından geçirilerek içeri alınıyor.


ENSAR VAKFI'NA TÜRK BAYRAKLI KAMUFLAJ

Ensar Vakfı Karaman Şubesi binasındaki tabelalar ise binaya Türk Bayrağı asılarak kamufle edilmeye çalışıldı.

Karaman\'daki Tecavüz Davası\'nda Sürpriz! Gizlice Salona Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karaman'daki Tecavüz Davası'nda Sürpriz! Gizlice Salona Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • yorumcu: CHP vekiller anca bunu yaparlar. Tek bildikleri iyiye de kötüye de muhalefet olmak. Kılıçlarınoğlu nu da beklerdim hayret nasıl katılmamış. 10 7 Yanıtla
  • Mamè cesur: Bu ülkede tüm pislikler bayrakla kamufle edilir çünkü eline bayrak alan vatansever oluyor yaptıklarıysa önemsiz teferruat. Yazık güzelim bayrağa.. 15 1 Yanıtla
  • ertugrul: Pislikler bayragimizi bari lekelemeyin 14 0 Yanıtla
  • mhpli: Hazır pkk yi bombalarken , boş olduğunda şu pislik yuvasinida vursa tsk 13 0 Yanıtla
  • ayşe: Sayın Ramazanoğlu nun yakını yokmuymuş avukat savunurdu 10 1 Yanıtla
  • İşinize nasıl geliyor: İşlerine gelirse pisliklerini özünü anlamadıkları dinle olmadı bayrakla örtersiniz. 9 0 Yanıtla
  • VATANDAŞ: HER PİSLİĞİ OLAN BAYRAĞIN YA DA ATATÜRK ÜN ARKASINA SAKLANIYOR. 7 0 Yanıtla
  • Osmanlı16: Yorumcular kanunlara hükümete saldıracagınıza partilerimize .söyleyelim YENİ ANAYASA İÇİN DESTEK VERSİNLER 0 5 Yanıtla

Advertisement