Karaman'daki Yangın Faciasında Ölen Baba ve 2 Kızı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Karaman'daki Yangın Faciasında Ölen Baba ve 2 Kızı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karaman\'daki Yangın Faciasında Ölen Baba ve 2 Kızı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki evde çıkan yangından 2 kızını kurtarmaya çalışırken ölen baba ve kızları bugün son yolculuğuna uğurlandı.

11.01.2017 16:19  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde evlerinde çıkan yangında toprak ve ahşap tavanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 48 yaşındaki Kemal Sağlam ve kızları 19 yaşındaki Zeynep ve 9 yaşındaki Ebru Sağlam, son yolculuğuna uğurlandı.

KIZLAR ANNELERİNE KAVUŞTU

Ermenek İlçesi Gülpazar Mahallesi'nde dün saat 05.00 sıralarında Ermenek Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve eşini geçen yıl kaybeden 48 yaşındaki Kemal Sağlam'ın, 2 kızıyla oturduğu altı ahır olarak kullanılan 2 katlı kerpiç evinin birinci katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler hızla yükselirken, uyanan Kemal Sağlam kendini dışarı attı. Çevredekiler durumu itfaiyeye bildirdi. Bu sırada alevler evin ikinci katı ile bitişiğindeki eve sıçradı. Bunun üzerine Kemal Sağlam, evde bulunan kızları Zeynep ve Ebru Sağlam'ı kurtarmak için alevlerin arasına daldı. Ancak, toprak ve ahşaptan oluşan tavan çöktü. Enkaz altında kalan baba ve 2 kızı yaşamını yetirdi. Yaklaşık 10 saat süren çalışma sonucu baba ve iki kızının cesedi evin kiler bölümünde, bacanın yanında, yan yana bulundu.

ENKAZ ALTINDA SOLUNUM DURMASI NEDENİYLE ÖLMÜŞLER

Enkaz altından çıkartılan baba ve iki kızının Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'nda yapılan otopsilerinde enkaz altında kaldıklarından dolayı solunum durması sonucu yaşamlarını yitirdikleri saptandı. Yangının çıkış nedeni halen araştırılırken, itfaiye ekipleri sobadan sıçrayan ateş kıvılcımı sonucu çıkmış olabileceği üzerinde duruyor.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Kemal Sağlam, kızları Zeynep ve Ebru Sağlam'ın cenazesi için bugün yakınları tarafından morgdan alınıp Sipas Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Ermenek Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ve vatandaşlar katıldı. Baba ve iki kızının cenazesi, namazın ardından ilçe mezarlığındaki geçen yıl beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren ve organları bağışlanan anne Ayşe Sağlam'ın mezarının yanına, yan yana toprağa verildi. Defin işlemlerinden sonra imam Mehmet Ali Güvenç, dua ettiği sırada duygulandı. Liseden geçen yıl mezun olan ve üniversiteye hazırlanan Zeynep Sağlam'ın arkadaşları, Zeynep ve Ebru'nun mezar taşına eşarp bağladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman'daki Yangın Faciasında Ölen Baba ve 2 Kızı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement