Karamanlı'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım - Son Dakika
Güncel

Karamanlı'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım

Karamanlı Belediye Başkanlığı tarafından, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya sonunda, bir tır yardım malzemesi gönderildi.

23.01.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı Belediye Başkanlığı tarafından, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya sonunda, bir tır yardım malzemesi gönderildi.

Belediye yetkililerinden Süleyman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm yurtta Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına, Karamanlı Belediyesi olarak destek verdiklerini belirtti.

Bilgin, kampanyanın 2 gün gibi kısa bir sürmesi olmasına rağmen Karamanlı'daki vatandaşların yoğun destek verdiğini ifade ederek, "Şu anda zaman kaybetmeden toplandığımız yardım malzemeleri yükleme aşamasındadır. Bir tır dolusu yardım malzemesi hazır bulunmaktadır" dedi.

Hijyenik malzemeler, konserve, çocuk bezi, ortopedi malzemeleri, battaniye, tekerlekli sandalye ve çocuk maması gibi Bayırbucak Türkmenleri'nin acil olarak ihtiyaç duyduğu malzemelerin toplandığını söyleyen Bilgin, "Özellikle ilçemizdeki un fabrikalarının desteği ile 5,5 ton un, bunun dışında kıyafet, kuru bakliyat ve ayakkabı yardımlar, halkımız tarafından yoğun bir şekilde desteklendi" diye konuştu.

İlçede esnaflık yapan İsmail Kanal, Karamanlı halkının Türkmen kardeşlerini yalnız bırakmadığını anlattı.

Kanal, Bayırbucak Türkmenleri için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını, tırın yüklemesinin yapıldığını ve en kısa zamanda Türkmenler'e ulaşmasını istediklerini söyledi.

Yardım tırı, Gaziantep'teki Kızılay Toplama Merkezi'ne doğru hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karamanlı'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement