Karamanlı: "Domuz Gribi Endişesi 'Antigribal İlaç' Kullanımını Arttırdı" - Son Dakika
Yerel

Karamanlı: "Domuz Gribi Endişesi 'Antigribal İlaç' Kullanımını Arttırdı"

Karamanlı: "Domuz Gribi Endişesi \'Antigribal İlaç\' Kullanımını Arttırdı"

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, Ordu’da kış ayları boyunca en çok antigribal ilaçların ve öksürük şuruplarının kullanıldığını söyledi.

19.03.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, Ordu'da kış ayları boyunca en çok antigribal ilaçların ve öksürük şuruplarının kullanıldığını söyledi.

Ordu'da kış aylarının geçmiş yıllara oranla daha soğuk geçmesi bir çok hastalığın ortaya çıkmasına sebep oldu. Ordu'da kış aylarında ağırlıklı olarak kullanılan ilaçlar ve bu ilaçların neden kullanıldığı hakkında bilgiler veren Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, kış aylarında en çok antigribal ilaçların ve öksürük şuruplarının kullanıldığını belirtti. Bu ilaçların kullanılmasında soğukların etkili olduğunu ifade eden Karamanlı, ilaçların kullanımının artmasının ise vatandaşın domuz gribi endişesi yaşamasından kaynaklandığını vurguladı.

"DOMUZ GRİBİ ENDİŞESİ İLAÇ KULLANIMINI ARTTIRDI"

Ordu'da yılın büyük bir bölümünde ağrı kesicilerin kış aylarında ise antigribal kullanımının arttığını aktaran Karamanlı, "Ordu'da yıl boyunca en çok ağrı kesici ilaçlar kullanılıyor. Karadeniz'in nemli olmasından ve engebeli araziye sahip olması sebebi ile romatizmal hastalıklara bağlı ilaçlar çok daha yaygın bir şekilde satılıyor. Yıl içerisinde kullanımı artan ve özellikle kış aylarında kullanılan bir diğer ilaç grubu ise antigribal ilaçlar ve öksürük şurupları. Hava sıcaklıklarının düşmesi sebebi ile vatandaşlar soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi sebeplere bağlı olarak bu ilaçları kullanıyor. Antigribal ilaçlar ve öksürük şuruplarının kullanımı geçmiş yıllara oranla bu yıl biraz daha arttı. Vatandaşlarımız hafif bir gripte hastaneye giderek tedavi oldu ve ilaç kullanmaya başladı. Bu ilaçların kullanılmasında en büyük etki domuz gribi vakalarının artması oldu. Gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar bu tür ilaçların kullanım oranlarını arttırdı" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karamanlı: 'Domuz Gribi Endişesi 'Antigribal İlaç' Kullanımını Arttırdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement