Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Kağılcık'ta El Sanatları Sergisi Açtı - Son Dakika
Güncel

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Kağılcık'ta El Sanatları Sergisi Açtı

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kağılcık Köyünde 2015-2016 öğretim yılı kapsamında, el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

06.05.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kağılcık Köyünde 2015-2016 öğretim yılı kapsamında, el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kağılcık Köyü çok amaçlı salonunda yapılan törende konuşan Kaymakam Yusuf Altun, Halk Eğitim Merkezlerinin, tüm kesimlere hitap eden kurumlar olduğunu belirtti.

Altun, buralardaki kurslarda eğitim görmek isteyenlerin ilgi alanlarına ve çalışmak istedikleri faaliyet kollarına göre kursların açılmasıyla çok ciddi bir görev üstlendiklerine işaret etti.

"Üreten insan her zaman değerlidir" diyen Altun, sergilenen ürünlerin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Özcan, Halk Eğitim Merkezlerinin, "Yediden Yetmişe Eğitim" ilkesine göre hareket ettiğini ifade etti.

Özcan, Kağılcık Köyünden gelen talepler doğrultusunda, çeşitli kurslar açtıklarını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"El sanatları teknolojisi alanının yanında, hayvan yetiştiriciliği ve ziraat teknolojisi alanlarında süt sığırı, besi sığırı süt hijyen eğitimi kurslarında toplam 116 kursiyerimiz faydalanmıştır. Bazı kursiyerlerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma destekleri kapsamında, genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteğine başvurmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının, elde bulunan imkanları sonuna kadar vatandaşların hizmetinde kullanmak olduğunu vurgulayan Özcan, en az imkanla en yüksek verimi almak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Protokol üyeleri tarafından, başarılı olan kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından, serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Kağılcık'ta El Sanatları Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement