Karamanlı Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Karamanlı Şenlikleri Başladı

Karamanlı Şenlikleri Başladı

Şenlikler kapsamında tek kurşun atış yarışması, Karakucak güreşleri, konserler ve piknik düzenlenecek.

16.08.2014 10:48  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri başladı.

Karamanlı Belediyesi tarafından düzenlenen şenliklerde mermer ürünleri, zirai makineler, zirai ürünler, ticari araçlar ve çeşitli sektörlerdeki ürünler stantlarda sergilenecek. İki gün boyunca ses sanatçılarının da sahne alacağı şenliklerde çocuklar için ücretsiz oyun etkinlikleri, ikramlar ve gösteriler düzenlenecek.

Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, yaptığı açıklamada, şenlikler bünyesinde Karamanlı Avcılar Derneği ile ortaklaşa tek kurşun atış yarışması düzenleyeceklerini bildirdi.

Şenliğin son gününde Karamanlı Eşeler Yaylası'nda piknik düzenleyeceklerini anlatan Selimoğlu, yaylada düzenlenen ve geleneksel hale gelen Karamanlı Karakucak Güreşleri'nin şenlikler kapsamında yer alacağını söyledi.

17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenleri de unutmadıkları ifade eden Selimoğlu, yaylada düzenlenen piknikte depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için mevlit okutulacağını kaydetti.

İlçede faaliyet gösteren mermer ocak ve fabrikalarının şenliklere sponsor olduğunu dile getiren Selimoğlu, şöyle konuştu:

"Ayrıca bu yıl sponsor firmalarımız şenliklerde her yıl 7-8 bin lira ödenerek kiralanan sandalyelerin yerine toplam 3 bin plastik sandalye satın alarak belediyemize bağışladılar. Ayrıca gerekli nakdi bağışı da yaparak destek oldular." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karamanlı Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement