Karanlıktan Kurtulmak İçin Kar da Tipi de Dinlemediler - Son Dakika
Güncel

Karanlıktan Kurtulmak İçin Kar da Tipi de Dinlemediler

Görüntü Dökümü: Hasar gören direkler, Köylülerin direkleri taşımaları, Köylülerin direkleri dikmesi, VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir'in açıklaması, Yaylapınar köyü muhtarı İsmail Altun'un açıklaması, Direkte çalışan ekipler, Karanlıktan kurtulmak için kar da tipi de dinlemediler Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle hasar gören enerji hattının onarılması için seferber olan ekipler ve köylüler, sırtladıkları elektrik direğini dağlık bölgeye taşıdı Olumsuz hava koşullarına rağmen bin 700 rakımlı tepeye taşınan elektrik direği, bir süredir enerji kesintisinin yaşandığı onlarca yerleşim yerine elektrik verilmesi için yerleştirildi VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Özdemir: "Bir hafta boyunca etkili olan yağış nedeniyle 13 ana hat direği hasar gördü.

20.01.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Hasar gören direkler,

Köylülerin direkleri taşımaları,

Köylülerin direkleri dikmesi,

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir'in açıklaması,

Yaylapınar köyü muhtarı İsmail Altun'un açıklaması,

Direkte çalışan ekipler, Karanlıktan kurtulmak için kar da tipi de dinlemediler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle hasar gören enerji hattının onarılması için seferber olan ekipler ve köylüler, sırtladıkları elektrik direğini dağlık bölgeye taşıdı

Olumsuz hava koşullarına rağmen bin 700 rakımlı tepeye taşınan elektrik direği, bir süredir enerji kesintisinin yaşandığı onlarca yerleşim yerine elektrik verilmesi için yerleştirildi

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Özdemir: "Bir hafta boyunca etkili olan yağış nedeniyle 13 ana hat direği hasar gördü. Hasar gören direklerin onarılması için yoğun bir çalışma sürdürdük"

YAKUP BAY - Şemdinli'de olumsuz hava şartları nedeniyle hasar gören enerji hatlarının onarımı için yoğun çaba sarf eden ekiplere, vatandaşlar da yardım etti. Ekiplerle vatandaşlar, sırtlarında taşıdıkları direğin bin 700 rakımlı tepeye yerleştirilmesini sağladı.

Bölgede bir süredir etkili olan kar ve tipi yüzünden 18 gündür elektrik kesintisi yaşanan Derecik beldesi ile bağlı köy ve mezralardaki sorunun giderilmesi için Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekipleri çalışma başlattı.

Günlerdir enerji sıkıntısı yaşayan vatandaşlar da sorunun çözümü için ekiplere yardımcı olmaya çalışıyor. Beldeye bağlı onlarca yerleşim yerine elektrik sağlayan ve hasar gören enerji hattının yerine yeni elektrik direğinin yerleştirilmesi için seferber olan ekiplere vatandaşlar da destek verdi. Ekipler ve vatandaşlar, elektrik direğini bin 700 rakımlı tepeye taşıdı.

Yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki tepeye zor koşullara rağmen taşınan elektrik direği ekiplerce 6 saatlik çalışmanın ardından yeni yerine yerleştirildi.

Direği 50 kişi yerine dikti

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir, AA muhabirine, 28 Aralık'tan bu yana bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğunu anlattı.

Bir hafta boyunca etkili olan yağış nedeniyle 13 ana hat direğinin hasar gördüğünü belirten Özdemir, direklerin onarılması için bölgede 20 kişilik ekiple çalışma sürdürdüklerini ifade etti. Özdemir, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımıza Yaylapınar ve Tütünlü köyü ile çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da destek verdi. Bin 700 metre civarındaki yüksek tepeden bahsediyoruz. Yol yok, herhangi bir araçla müdahale etme şansımız yok. Ancak direk parçalı olarak imalat edilerek, köylülerin de desteğiyle taşınarak hattın geçtiği tepeye kadar taşındı. 50 kişiyle yürütülen çalışmanın ardından direği diktik. Kısa sürede bölgeye enerji verilecek. Ancak ana hat 3-0 hat dediğimiz hattımıza geçici direklerle enerji verilecek. Yan kollardaki radyallerdeki köy hatlarına daha giremedik. Çünkü yoğun bir kar yağışı oldu ve yolların daha çoğu kapalı."

Bölgede yaşanan kesinti nedeniyle 10 köy, 41 mezra ve 21 askeri birliğe enerji veremediklerini dile getiren Özdemir, bu yerleşim yerleriyle askeri birliklere bir an evvel enerji vermek için çabaladıklarını ifade etti.

Muhtardan teşekkür

Günlerdir elektriklerinin olmadığını belirten Yaylapınar köyü muhtarı İsmail Altun ise arızanın giderilmesine destek verenlere gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı teşekkür etti.

Altun, "Kırmızı Tepe civarında düşen büyük bir direk vardı. Onun yerine dikilecek direği yaklaşık 1,5 kilometrelik mesafede, insan gücüyle omuzlarda buraya kadar taşıdık. Zor şartlarda direği diktik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karanlıktan Kurtulmak İçin Kar da Tipi de Dinlemediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Barcelona, deplasmanda PSG'yi 3-2 mağlup etti
    23:59 Barcelona, deplasmanda PSG'yi 3-2 mağlup etti

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Barcelona, deplasmanda Paris Saint-Germain'i 3-2 mağlup etti. Raphinha ve İlkay Gündoğan'ın golleriyle Barcelona galip geldi. Rövanş mücadelesi 16 Nisan'da oynanacak.

  • Tosya'da Otomobil Kazası Sonucu Yaralanan Vatandaş Hayatını Kaybetti
    23:49 Tosya'da Otomobil Kazası Sonucu Yaralanan Vatandaş Hayatını Kaybetti

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen otomobil kazasında ağır yaralanan bir vatandaş, 1 ay süren yaşam savaşını kaybederek hayatını kaybetti. Kazada, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana geldiği belirtildi. Yaralanan vatandaş, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

  • Çorum Alaca'da sahipsiz köpeğe ve park halindeki araca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı
    23:45 Çorum Alaca'da sahipsiz köpeğe ve park halindeki araca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

    Çorum'un Alaca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, sahipsiz köpeğe ve park halindeki araca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı. Kaza sonrası olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldıktan sonra sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapıldı ve hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'de Piknik Yapan 2 Yaşındaki Çocuk Dere Yatağında Ölü Bulundu
    23:45 İnegöl'de Piknik Yapan 2 Yaşındaki Çocuk Dere Yatağında Ölü Bulundu

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde ailesiyle birlikte dere kenarına piknik yapmaya giden 2 yaşındaki çocuk kayboldu. 100 kişilik ekibin seferber olduğu çocuk, dere yatağında ölü halde bulundu. Aile, Jandarma Komutanlığı ekiplerinden yardım istedi. Jandarma ekiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 2 saat süren çalışma sonucu çocuğun cansız bedeni, polis dalgıç ekiplerince 500 metre ileride dere yatağında bulundu.


Advertisement