Karapınar'da Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Karapınar'da Demokrasi Nöbeti

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, ilçede 27 gündür süren demokrasi nöbetini tamamladı.

11.08.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, ilçede 27 gündür süren demokrasi nöbetini tamamladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, yaptığı konuşmada, "Amerika'daki soysuzun yaptığı darbe girişimi Türk milletini birbirine iyice kenetledi. FETÖ soysuzunun 40 yıldır yaptığı plan, 15 Temmuz'da 4 saatte yerle bir edildi." ifadesinde bulundu.

FETÖ'nün ülkeyi, vatanı parçalamak, bölmek istediğini vurgulayan Yaka, şunları kaydetti:

"Yalnız bir şeyi unuttu. Kendi hesabından Allah'ın hesabının üstün olduğunu unuttu, milleti unuttu. Vatanı bölmek isterken milleti birbirine kenetledi. Bu toprakların bölünemeyeceğini gördüler. 27 gündür bu alanda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca vatan haini Semih Terzi'yi alnından vuran ve kendisi de şehit düşen yiğit Türk askeri Ömer Halisdemir ile İstanbul'da yaşayan ve darbecilere karşı koyarken yaralanan Karapınarlı hemşehrimizin ismini Karapınar'da yaşatacağız."

Daha sonra din görevlileri tarafından ilahiler seslendirildi. İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından dua yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karapınar'da Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement