Karapınar'da Merkez Kur'an Kursu İnşaatı - Son Dakika
Güncel

Karapınar'da Merkez Kur'an Kursu İnşaatı

Konya'nın Karapınar İlçesinde yapımına geçen yıl başlanan Karapınar merkez Kuran kursu inşaatı devam ediyor.

17.06.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Karapınar İlçesinde yapımına geçen yıl başlanan Karapınar merkez Kuran kursu inşaatı devam ediyor.

1 yıl önce Sandıklı mahallesinde yapımına başlanan Kuran kursuna Karapınarlı hayırseverlerin büyük destek verdiği bildirildi.

Yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak Kuran kursu inşaatını gezen İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Karapınarlı vatandaşların yaptığı yardımların çok önemli olduğunu söyledi.

Bu kursun önemli bir eksikliği de gidereceğini belirten Demirlenk, şöyle konuştu:

"Karapınar merkez Kuran kursumuz 6 kat üzerine inşa edilmiş bir Kuran kursumuz. Kız çocuklarımıza yönelik hizmet verecek, 4-6 yaş grubu okul öncesi, hafızlık, hafızlık öncesi eğitim. İHL öğrencilerine ve Karapınar MYO öğrencileri ile diğer vatandaşlarımıza da hizmet verecek. Şu anda kaba inşaatı bitti. İnce sıva, dış cephe, fayans, mermer ve kapı pencereleri takılacak. Kısa sürede bitirilmesini umuyoruz. İçerisinde sosyal etkinlikler yapacağımız salon, ilçe müftülüğü hizmet binası, spor faaliyetleri için kapalı spor sahası, dış bölümde oyun bahçesi yeşil alan olacak. Binamızın bu duruma gelmesine katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. Kursumuz oturma alanı bin 350 metrekare toplam ise 8 bin 135 metrekarelik alanda ve 250 kişilik kapasitedir. Karapınar'da bütün öğrencileri kapsayan bir külliye bulunmamaktaydı. Bu yüzden bu Kuran kursu inşaatına başladık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karapınar'da Merkez Kur'an Kursu İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement