Karasu'da Dalgakıran Çalışmaları - Sakarya - Son Dakika
Güncel

Karasu'da Dalgakıran Çalışmaları - Sakarya

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kıyı erozyonuna uğrayan evlerden detay Dalgakıran çalışmalarından detay Sahil bölgesinin havadan görüntüsü Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun röportajı Karasu ilçesinde kıyı erozyonunu önlemek amacıyla yapılan 27 dalgakıranın inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı.

05.02.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kıyı erozyonuna uğrayan evlerden detay

Dalgakıran çalışmalarından detay

Sahil bölgesinin havadan görüntüsü

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun röportajı Karasu ilçesinde kıyı erozyonunu önlemek amacıyla yapılan 27 dalgakıranın inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca başlatılan Karadeniz kıyısındaki çok sayıda ev ve iş yerinin tahribatına neden olan erozyonla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Karasu'da denizin 120 metre açığında yapılan 27 dalgakıran inşaatında bitme aşamasına gelindi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında başlanan dalgakıranın 16'sının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Kıyıda erozyonun 2003'de başladığını ifade eden İspiroğlu, "2009 yılında çalışmaları başlattık. Yapılan tahkimatların tatbiki sahilimize oldukça faydası oldu ve kum toplamaya başladı. Tahkimatlar yapılmadan evvel turizm sezonunda boğulma oranları oldukça yüksekti ve şimdi yapıldıktan sonra boğulma oranları hemen hemen sıfıra kadar düştü" diye konuştu.

Karasu\'da Dalgakıran Çalışmaları - Sakarya
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karasu'da Dalgakıran Çalışmaları - Sakarya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement