Karataş Köprülü Kavşak Çalışması Başladı - Son Dakika
Güncel

Karataş Köprülü Kavşak Çalışması Başladı

Karataş Köprülü Kavşak Çalışması Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bedri İncetahtacı ve Kahraman Emmioğlu köprülü kavşaklarından sonra 51 Nolu Cadde Köprülü Kavşak ile Karataş Köprülü Kavşak yapımlarına da başladı.

09.06.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karataş bölgesinde yer alan vatandaşların araç ve yaya trafiğini rahatlatacağı düşünülen köprülü kavşak çalışmasından dolayı Karataş'a giden tramvay seferleri bir süreliğine yapılamayacak.

Gar– Mavikent arasında yapılan tramvay seferleri, köprülü kavşak çalışmalarından dolayı Gar–Burç Kavşağı arasında gerçekleşecek. Karataş'a gitmek isteyen vatandaşlar; Burç Kavşağı'ndan sonra ring otobüsleri ile ücretsiz olarak yola devam edebilecekler.

Vatandaşların, 10 Haziran gününden itibaren aktarmalı otobüslerden yararlanabilecekleri ifade edildi.

ALTERNATİF YOLLAR

Şehir merkezinden gelerek Karataş ve Akkent istikametine gidecek olar araçlar için216 nolu cadde'den Erdem Koleji istikametine çıkışlarda; 216 nolu cadde üzeri 280 nolu sokak kesişiminden 50 metre öncesinden (Oluşum sitesi önünden) raylı sistem üzerinden karşı şeride geçiliyor. 280 nolu caddeyi takiben sağa, 110 nolu caddeyi takiben 72 nolu cadde ile isimsiz sokak (12 nolu cadde) takip edilerek Dumlupınar Anadolu Lisesi önü müteakibinden sağa, 416 nolu cadde kesişimi tercihen sağa veya sola 416 nolu caddenin takip edilmesi gerekiyor.

Karataş1 ve 2'den üniversite istikametine gelecek olanlar için 216 nolu cadde üzeri 410 cadde kesişiminden yolun (Kadoil petrol köşesinden) sağa 416 nolu cadde, Bübbülzade Mahallesi sola isimsiz sokağı takip ederek sola Dumlupınar Anadolu Lisesi önünden geçerek müteakiben 72 nolu cadde ile 110 nolu cadde kesişimi ileriye doğru 110 nolu cadde sola, 280 nolu cadde sağa, 282 nolu sokak (Hanımlar yüzme havuzu arkası) sola 115 nolu sokak takiben 216 nolu caddeye çıkış olacak şekilde yönlendirileceğinden dolayı; araç sürücülerinin mağdur olmaması için yol üzerine yerleştirilen trafik işaretleri ile yönlendirmelere uyulması gerekiyor.

KÖPRÜDE NELER KULLANILACAK

"Karataş Köprülü Kavşağı Yapım İşi"nde 55 metre yerinde dökme beton ve 85 metre ard - germe beton sistemi ile 450 metre uzunluğunda köprü inşaatı yapılacak olup, proje dahilinde 10.000 metre fore kazık imalatı, 13 ben 500 metre küp beton dökümü yapılması planlanıyor.

Kavşak yapımının 5 ayda tamamlanması hedefleniyor. Yapım sırasında servis yolları belirlenmiş olup, çalışmalardan dolayı vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemeleri için yol kapatmaları ve yönlendirmeler yapıldı. Bu nedenle vatandaşların mağdur olmaması için yol güzergâhı üzerinde bulunan trafik işaretlerine uymaları ve takip etmeleri gerekiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karataş Köprülü Kavşak Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    18:05 Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve koordinasyon gerektiren konular ele alındı.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.


Advertisement