Karataş Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı​ - Son Dakika
Güncel

Karataş Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı​

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Karataş Köprülü Kavşak araç trafiğine açıldı.

04.04.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun kullandığı araçla köprüde incelemelerde bulundu.

Şahin, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin yaşam kalitesi ile vatandaş memnuniyetini artırarak, odak ve öncü şehir olma noktasında büyük bir vizyonla yola çıktıklarını söyledi.

Vatandaşın isteği doğrultusunda "Acil Eylem Planı" hazırladıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bu eylem planı içerisindeki en büyük ve önemli bölgemiz burasıydı. Niye? Birçok kavşağın birleştiği ve ayrıştığı nokta ve 1 milyon Şahinbey'in üniversiteler şehri dediğimiz Gaziantep'in üniversite bölgesini ilgilendiren bir alandı. Ve burada çok yüksek bir sıkışma vardı. Buraya önce bir proje çalıştık. Proje çalışıldığı zaman ciddi bir altyapı, üstyapı, hafif raylının geçişi, yaya geçişi aklınıza gelen bütün unsurlara baktığınız zaman 800 fore kazık yapıldı."

GAR-MAVİKENT TRAMVAY SEFERLERİ BAŞLIYOR

Kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, Karataş Köprülü Kavşağın öngürülen süreden daha uzun sürdüğünü belirtti.

"Burada ciddi bir altyapı çalışması yapıldı. Ve yolun ortasında bir süprizle karşılaştık" diyen Şahin, "Bu kadar sert zemin olmasına rağmen çok küçük, göz ucu kadar delikler gördüğümüzde hemen işin uzmanlarını çağırdık. Bu konuda teknik ekibi güçlendirdik. Ve dediler ki; burada beton enjeksiyon gerekiyor, altta mağara çıkma tehlikesi var. Bu bizim yaklaşık iki buçuk ayımızı aldı. Bu esnafımızı, burada yaşayan kardeşlerimizi, teknik ekibimiz ve bizi yordu. İki buçuk ay gecikmemizin nedeni budur. Ama şimdi biz onu görmemize rağmen, görmemezlikten gelemezdik. Gerekli her türlü tedbiri almamız ve bunun için gerekli bütün yatırımı yapmamız gerekiyordu" dedi.

Kavşağın iki buçuk ay gecikmesinin nedeninin tamamen teknik, jeolojik altyapıdan kaynaklı olduğunu aktaran Şahin, Türkiye'nin en iyi kavşaklarından birini yaptıklarını belirtti.

"Yol ve su medeniyettir" anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Şahin, Gar- Mavikent arasında yapılan tramvay seferlerinin 6 Nisan Çarşamba günü başlayacağının müjdesini verdi.

Tahmazoğlu da Karataş'ı şehre bağlayan en önemli kavşaklardan birinin trafiğe açıldığını belirterek, Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Kavşağın bölgedeki trafik yükünü ciddi şekilde azaltacağına dikkati çeken Tahmazoğlu, "İnşallah bundan sonraki yapılacak diğer kavşaklarla beraber şehrimizin ulaşım problemi daha da hafiflemiş olacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karataş Köprülü Kavşak Trafiğe Açıldı​ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement