Karataş ve Yumurtalık Turizmi Masaya Yatırılıyor - Son Dakika
Yerel

Karataş ve Yumurtalık Turizmi Masaya Yatırılıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin alternatif turizm altyapısının araştırılmasıyla ilgili 26 Ağustos Cuma günü bir çalıştay yapacaklarını açıkladı.

05.08.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin alternatif turizm altyapısının araştırılmasıyla ilgili 26 Ağustos Cuma günü bir çalıştay yapacaklarını açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC), Karataş-Yumurtalık Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği ve Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ile basın toplantısı düzenleyen Ramazan Akyürek, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin alternatif turizm altyapısının araştırılmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Akyürek, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin deniz turizminden yeterince faydalanamadığına dikkat çekerek, yapılacak düzenlemeleri anlattı.

Çukurova Kalkınma Ajansı ortaklığıyla her iki ilçede turizmin gelişmesine yönelik çalışacaklarını vurgulayan Akyürek, 26 Ağustos Cuma günü bu konuda kapsamlı bir çalıştay gerçekleştireceklerini ifade etti. Bölgedeki tarihi ve turistik güzellikleri bilimsel ve akademik çalışmalarla ortaya çıkaracaklarını söyleyen Ramazan Akyürek, ilçede yapılacak çalışmaların bir kısmını şöyle anlattı:

"Yumurtalık'ta karavan turizmini geliştirecek atılımlar yapacağız. Deveciuşağı ve Haylazlı plajlarında uçurtma sörfü, rüzgar sörfü ve kano etkinlikleri yapılacak. Kaldırım ile Deveciuşağı arasındaki dalyanda kanal gezileri, Kaldırım kumluklarında Off-Road yarışları ve ATV gezileri, marinaport ve değişik su sporları, İskenderun- Mersin ve diğer noktalara feribot seferleri, ekoturizm kuş gözetleme kuleleri ve istasyonları yapılacak. Karataş ile Magosa arasına deniz otobüsü ise önemli bir proje"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Yumurtalık'taki kuş cennetinin de tanıtımına ayrıca çaba göstereceklerine dikkat çekerek, "Her biri ayrı bir değer, zenginlik olan ve bölgeyi cazibe merkezi yapmaya aday olan bu altyapı projelerini gerçekleştirme konusunda ya Allah ve Bismillah diyoruz" şeklinde konuştu.

Akyürek'in konuşmasının ardından Başkan Filik ve Ünal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karataş ve Yumurtalık Turizmi Masaya Yatırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement