Kayseri'den Uluslararası Bir Başarı Öyküsü - Son Dakika
Yerel

Kayseri'den Uluslararası Bir Başarı Öyküsü

Kayseri\'den Uluslararası Bir Başarı Öyküsü

Karateye 4 yıl önce başlayan 12 yaşındaki Gülbahar Gözütok, katıldığı ulusal ve uluslararası tüm müsabakalarda madalya kazanarak, önemli bir başarıya imza attı.

23.08.2014 11:44  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkaya Spor Kulübü'nde spor hayatına devam eden Gülbahar Gözütok, son olarak 15-17 Ağustos tarihinde Türkiye Karate Federasyonunca Erzurum'da düzenlenen "11'inci Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası"nda ferdi ve takım halinde iki altın madalya kazanarak, 4 yıl içerisinde 16 madalyaya ulaşmış oldu.

Gözütok karate sporunu çok sevdiğini, severek yaptığı için de başarıların geldiğini söyledi.

Karateye kuzenlerinden etkilenerek başladığını dile getiren Gözütok, "Kuzenlerim karateye gidiyordu. Ben de spor yapmayı çok arzu ediyordum. Daha sonra babam ablamla bizi karateye gönderdi. Bir süre sonra ablam bıraktı ben devam ettim. Ben karateyi çok seviyorum. Bu spora başladığım için çok mutluyum. Başarılar geldikçe daha da mutlu oluyorum" diye konuştu.

11'inci Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na yaz tatili yapmayarak, yoğun şekilde hazırlandığını vurgulayan Gözütok şunları kaydetti:

"Arkadaşlarım yazın tatil yaparken ben Erzurum'daki turnuvaya hazırlanıyordum. Yaklaşık iki ay boyunca bu turnuvaya hazırlandım. Ramazan ayında iftardan önce ve sonra çalışıyordum. Günde 4 saat antrenman yapıyordum. Daha sonra Erzurum'a milli takımla gittim. Orada +47 kilogramda yarıştım. Bütün yaptığım müsabakaları kazanarak, altın madalyaya uzandım. Emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluyum."

Katıldığı tüm turnuvalarda derece elde etmesinin kendisini daha büyük hedefler için hırslandırdığını belirten Gözütok şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar 4 yıl 14 madalyam vardı. Son olarak Erzurum'da 2 madalya kazandım. Toplam 16 madalyam oldu. 4 yıl boyunca bütün katıldığım turnuvalarda har zaman kürsüde oldum, ilk üç içerisinde yer aldım. Bunun başarmam da çok çalışmam etkili oldu. Emeğimin karşılığını aldım. Kürsü hep benim oldu. Azimle ve çalışarak sürekli dereceler yaptım.

HEDEFİ AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Ailesinin desteğinin başarılarını artırdığını ifade eden Gözütok, sözlerini şöyle tamamladı:

"Annem ve babam karate sporunda önemli başarılar elde etmem için bana büyük destek veriyor. Her zaman yanımda oluyorlar. Ailem Avrupa ve dünya şampiyonu olmamı çok istiyor. Ben de kendimi ona göre hazırlıyorum. Uluslararası şampiyonalarda Türk bayrağını göndere çekip İstiklal Marşı'mızı okutmayı çok istiyorum. Bu gururu yaşamak ve yakınlarıma yaşatmayı arzu ediyorum. Bu hedeflerime ulaşmak için yoğun şekilde çalışmalarımı sürdüreceğim."

Antrenör Tekin Balkaya ise Gülbahar'ın gelecek vadeden yetenekli bir sporcu olduğunu belirtti.

Gülbahar ile 4 yıldır beraber çalıştıklarını söyleyen Balkaya, "Gülbahar'dan çok memnunuz. Çok yetenekli olmasına karşın çok da çalışkan. 4 yıl içende önemli başarılara imza attı. Başarılarıyla bizi gururlandırıyor. Uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin parlak olduğuna inandıkları genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'den Uluslararası Bir Başarı Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement