Karaya Oturan Balıkçı Teknesi 2 Gün Sonra Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Karaya Oturan Balıkçı Teknesi 2 Gün Sonra Kurtarıldı

Karaya Oturan Balıkçı Teknesi 2 Gün Sonra Kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde balıkçı barınağına girmek isterken kıyıdan 300 metre açıkta karaya oturan balıkçı teknesi, balıkçıların kendi çabalarıyla 2 gün sonra kurtarıldı.

18.04.2015 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde balıkçı barınağına girmek isterken kıyıdan 300 metre açıkta karaya oturan balıkçı teknesi, balıkçıların kendi çabalarıyla 2 gün sonra kurtarıldı.

Antalya'nın Kaş İlçesi açıklarında balık avladıktan sonra önceki gün saat 16.00 sıralarında Fethiye Körfezi'ne dönen Ali Genç'e ait 'Genç Balıkçılık' adlı tekne, barınağa yanaşmak isterken karaya oturdu. Gelgit nedeniyle suların çekilmesinden dolayı kıyıdan 300 metre açıkta karaya oturan tekneyi kurtarmak için önceki gün çalışma başlatıldı. 12 personeli bulunan tekne, balıkçılara ait başka tekneler tarafından halatla çekildi ancak oturduğu yerden hareket ettirilemedi. Karanlık çökünce kurtarma çalışmasına dün devam edildi.

HALATIN SÜREKLİ KOPMASI ÇALIŞMALARI AKSATTI

Başka bir tekneye bağlanan halatla çekilen tekne, kendi etrafında dönmesine rağmen saplandığı yerden kurtarılamadı. Tekneyi çeken halatın sürekli kopması kurtarma çalışmalarını aksattı. Dün sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar akşam saatlerine kadar sürdü. Tekne ancak gelgit nedeniyle sular yeniden yükseldikten sonra karaya oturduğu yerden kurtarıldı.

'BARINAĞIN YAPILIŞINDA HATA VAR'

Tekne çalışanı İbrahim Tosun, başka bir tekneyle karaya çıkarak kordon boyunda teknenin kurtarılmasını bekledi. Sığ bölgedeki balıkçı barınağının yapılışında hata olduğunu anlatan Tosun, "Teknelerin geçişi için yapılan kanal sular çeklince yetersiz kaldı. Teknenin altı taşa çarparak oturma yaptı. Kurtarmak için uğraşıyoruz. Gurbetçi arkadaşlar var. Paydos edeceğiz. Ağların bakım yapılması gerek. Ancak tekneyi kıyıya getiremiyoruz. Pervanenin kanadı da eğilmiş. Yaptırmak istesek 2 bin 500 lirayı bulur" dedi.

'DİKKATLİ OLMAK GEREK'

Kıyıdan kurtarma çalışmalarını izleyen Hüsnü Savdır da teknenin suların çekilmesinden dolayı karaya oturduğunu söyledi. 2 gündür kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Savdır, "Yük fazla olduğu için tekne karaya oturdu. Kanal 5- 6 senelik. Kenarlar dolduruldukça altta kalan balçık denize doğru kayıyor. Demek ki kanal da zamanla kapanıyor. Bu kanal temizlenene kadar dikkatli olmak gerek. Büyük tekneler bu bölgede devamlı takılabilir. Gelecek senelerde küçük teknelerde takılır" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaya Oturan Balıkçı Teknesi 2 Gün Sonra Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement