Karayalçın: AKP'nin Kentsel Dönüşüm Uygulamaları İstanbul'u Tüketiyor - Son Dakika
Güncel

Karayalçın: AKP'nin Kentsel Dönüşüm Uygulamaları İstanbul'u Tüketiyor

Chp İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "AKP'nin kentsel dönüşüm uygulamaları İstanbul'u tüketiyor" dedi.

02.06.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İstanbul  İl Başkanı Murat Karayalçın, "AKP'nin kentsel dönüşüm uygulamaları İstanbul'u tüketiyor" dedi.

Karayalçın, Bayrampaşa Vatan Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

İstanbul'da AKP'li belediyelerin bu işi ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını söyleyen  Karayalçın, "Projenin finansmanını imar haklarını, inşaat emsallerini arttırıp da bunu müteahhitlere dağıtarak karşılayamazsınız. Halka da yazık, kente de yazık. Şu anda yapılan bu. Fikirtepe'de yol yapmadan emsaller, yoğunluklar arttırılıyor. Artan emsaller, yoğunluklar müttehitte veriliyor. Yani kentin sırtından bir finansman. Bu çözüm değildir. Bu istanbul'un tüketilmesidir. Bunun çözüm olamayacağı Fikirtepe projesinden görülmektedir. 6. yılına girildi. 6 yıldır adım atılamıyor" dedi.

Karayalçın, kentsel dönüşüm projelerinin finansmanın belediye ya da devlet eliyle de yapılamayacağını belirterek, Ankara'da uyguladığı yöntemi şu sözlerle anlattı:

"Kentsel dönüşüm projeleri güvene dayalı projeleridir. Güven tesis edeceksin. Güven vermenin önemli yolu proje kararlarının zamanın işletilebilmesidir. 'Kaynak gecikti', 'müteahhit şu kişiyi ikna edemedi' diyerek kentsel dönüşüm projesi yönetilemez. Ben Dikmen'de uyguladım ve bunu İstanbul'a da öneriyorum. Dikmen Vadisi için tahvil sattık. Ankara Belediyesi olarak tahvil sattık. Herkes tahvil satamaz. Onun için uluslararası derecelendirme kuruluşları var. Seni inceleyecek, projeni inceleyecek. Projen gerçekten nitelikliyse sana not veriyorlar. Biz 3b notunu aldık. Şuradan takdir edin ki; bu kuruluş Ankara'nın CHP'li belediyesine 3b notunu verdi ama şimdi bu hükümete ancak 2b notunu veriyor. İşte Dikmen Projesi kaynak olduğu için hızla işletildi ve büyük bir değer yarattı." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karayalçın: AKP'nin Kentsel Dönüşüm Uygulamaları İstanbul'u Tüketiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement