Karayalçın; "Değirmenin Suyu Yandaşlara Kapatılacak, Yurttaşlara Açılacak" - Son Dakika
Güncel

Karayalçın; "Değirmenin Suyu Yandaşlara Kapatılacak, Yurttaşlara Açılacak"

Karayalçın; "Değirmenin Suyu Yandaşlara Kapatılacak, Yurttaşlara Açılacak"

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki kahvaltılı toplantıda CHP'nin vaatlerini anlatan İl Başkanı Murat CHP'nin ayakları yere basan projelerle iktidar hazırlığı yaptığını belirterek "İstanbul'da yaşayan 1 milyon 400 bin emeklimiz ilk ikramiyesini iki ay sonra Ramazan Bayramı'nda cebine koyacak.

23.05.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki kahvaltılı toplantıda CHP'nin vaatlerini anlatan İl Başkanı Murat CHP'nin ayakları yere basan projelerle iktidar hazırlığı yaptığını belirterek " İstanbul'da yaşayan 1 milyon 400 bin emeklimiz ilk ikramiyesini iki ay sonra Ramazan Bayramı'nda cebine koyacak. Bu para ayakkabı kutusuna gitmeyecek, bu para ekonomiye girecek, bu para esnafımızın işine yarayacak" dedi.

İstanbul'da asgari ücretlilerin sayısının 1 milyon 500 bin dolayında olduğunu söyleyen Karayalçın, "Şimdi onların maaşını da bin 500 liraya çıkartıyoruz. CHP hem balık veriyor hem de bundan sonra balığın nasıl tutulacağını öğretiyor. Bunu şunun için söylüyorum. Bugüne kadar Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücretin saptanmasında hep enflasyonu dikkate almıştı. Rafah artışı hep göz ardı edilmişti. CHP bundan sonra asgari ücretin saptanmasında işçilerimize refah payı verileceğini taahhüt ediyor" dedi. Karayalçın, İstanbul'da 300 bin ila 500 bin arasındaki ailenin yoksulluk ortamında yaşadığını vurgulayarak, "Bizim iktidarımızda hiçbir yurttaşımız 720 liranın altında bir gelirle yaşamak zorunda kalmayacak. CHP iktidarında bir vatandaşlık geliri olacak. Hiçbir yurttaşımız o gelirin altında yaşamayacak" diye konuştu.

Konuşmasında Merkez Türkiye mega kent projesine de değinen Karayalçın, Bizim projelerimiz Kanal İstanbul'a benzemez. Öyle uyduruk projeler değil ciddi projeler. Kanal İstanbul ile ilgili şu kadar liraya çıkacak diye bir açıklama duydunuz mu? Ben duymadım. Sadece ne kadar kazacaklar, ne kadar derinleştirecekler, Marmara'nın içine nasıl edecekler onları söylüyorlar. Ama bu yatırım kaç para onu söyleyen yok" dedi.

CHP'ye yönelik kaynak eleştirilerine de yanıt veren Karayalçın, "Kimse çıkıp projelerle ilgili 'Hayır bu yanlış, bu doğru değil' demedi, diyemedi. Söyledikleri tek şey, 'Değirmenin suyu nereden gelecek?' Sorulması gereken soru, 'Bu 57 milyarlık kaynağı vergileri arttırmadan mı bulacaksın yoksa yeni bir vergi gelecek?' olmalı. Bizim 57 liralık kaynağımız yeni vergilerle karşılanmayacak; bütçenin içinde karşılanacak.Peki bu değirmenin suyu nereden gelecek? Biz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında değirmenin başına geçiyoruz. Değirmen, bizim değirmen olacak. Değirmenin suyu bazıları için kısılacak, bazıları içinse kapatılacak. Yandaşlara kapatılacak, yurttaşlara açılacak" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karayalçın; 'Değirmenin Suyu Yandaşlara Kapatılacak, Yurttaşlara Açılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement