Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Beyşehir'de - Son Dakika
Yerel

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Beyşehir'de

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, "Konya-Beyşehir arasını bölünmüş yol olarak bu yıl sonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz" dedi.

20.05.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, "Konya- Beyşehir arasını bölünmüş yol olarak bu yıl sonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz" dedi.

Turhan, bölünmüş yol çalışmaları devam eden Beyşehir-Konya karayolu ile Gembos yolu olarak bilinen Yeni Beyşehir- Antalya karayolunda incelemelerde bulundu. Turhan'a, Beyşehir ziyaretinde AK Parti Konya Milletvekili adayı Mehmet Babaoğlu, Karayolları 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve diğer yetkililer eşlik etti.

Konya-Beyşehir bölünmüş karayolu

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Turhan; Beyşehir'in, Konya'dan Akdeniz sahiline inilen bir geçiş noktası olduğuna dikkati çekti.

Bundan dolayı bölgede yürütülen karayolu yatırımlarına büyük önem verdiklerini anlatan Turhan, Konya-Beyşehir arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini ifade etti.

Bu kesimin, topoğrafyası, jeolojik yapısı ve çevre şartları bakımından zor bir kesim olduğuna vurgu yapan Turhan, buna rağmen bu yıl sonunda yolun bölünmüş olarak tamamını trafiğe açma hedeflerinin olduğunu söyledi. Turhan,  "Eğer öngörmediğimiz bir mani olmazsa, Konya-Beyşehir arasını bölünmüş olarak bu yıl sonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Gembos yolu 2016'da trafiğe açılacak

Turhan, Beyşehir'in Akdeniz sahil yoluna bağlanmasıyla ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu güzergahta çalışmalarımız devam ediyor. Konyalılar'ın hayali olan Gembos yolundaki çalışmalarda önemli aşama kat ettik. Bu güzergahta 5 kilometreye yakın, Türkiye'nin en uzun karayolu tünellerinden Demirkapı tünelini inşa ediyoruz. İnşallah bunu 2016'da tamamlayıp, hizmete açmayı programladık. Yine bu güzergahta, Taşağıl'dan Derebucak'a kadar olan kesimde çalışmalar sürdürülüyor. Derebucak-Beyşehir arasındaki  çalışmalarımızda bu yıl içerisinde derlenme, toparlanma çalışması yapıyoruz; hemen hemen  tamamlandı diyebiliriz. 4 kilometrelik bir kısım kaldı. Onun da altyapısı önemli ölçüde tamamlandı. Bu yıl içerisinde Beyşehir-Derebucak arasındaki yolu tamamlamış olacağız."

Beyşehir'in tabii güzellikleriyle Konya'nın turizm bakımından önemli ilçelerinden birisi olduğuna işaret eden Turhan, şunları kaydetti:

"Beyşehir'in, Isparta, Doğanhisar ve Seydişehir istikametindeki yollarda da iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Bununla ilgili de bu yılki hedeflerimizde; Doğanhisar yolunun Ankara-Konya, Konya-Afyonkarahisar yolu bağlantısında çalışmalarımızı  sürdürüyoruz. Hüyük üzerinden Isparta -Beyşehir- Şarkikaraağaç yolu çalışmaları devam ediyor. Yine Beyşehir-Şarkikaraağaç sahil yolundaki proje çalışmalarımız mesafe  aldı, o da önümüzdeki yatırım döneminde ihalesini yapacağımız projelerimizden biri. Daha ekonomik, daha güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla bu hizmetlerimizi yürütüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Beyşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement