Karayolları Genel Müdürü Turhan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Karayolları Genel Müdürü Turhan Açıklaması

"Yolda insanlarımızın mağdur olmaması ve tedbir amacıyla zaman zaman bazı güzergahlarımızı trafiğe kapatıyoruz.

09.01.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, olumsuz hava koşulları nedeniyle yolculuk yapanların mağdur olmaması için zaman zaman bazı güzergahları trafiğe kapattıklarını, seyahat eden vatandaşları yol boyu tesislerde misafir ettiklerini söyledi.

Turhan, Darende ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'i de ziyaret eden Turhan, daha sonra Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Karayolları Kayseri Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş'dan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasının ulaşımda aksamalara neden olduğununu anımsatan Turhan, Karayolları, Valilik, Kızılay ve AFAD ekiplerinin karla mücadele çalışmaları esnasında yollarda vatandaşlara hizmet etmek için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Ekiplerin çalışmaları kadar seyahat eden sürücülerin de kurallara uyması ve hava durumu hakkında bilgi alarak gerekli ikmalleri yaptıktan sonra yola çıkmasının önemine işaret eden Turhan, "Yolda insanlarımızın mağdur olmaması ve tedbir amacıyla zaman zaman bazı güzergahlarımızı trafiğe kapatıyoruz. Seyahat eden vatandaşlarımızı yol boyu tesislerde belirli yerlerde misafir ediyoruz. Yağışlar nedeniyle yollarımızda büyük bir mağduriyet yaşanmadı, zaman zaman kesintiye uğramakla birlikte bu süreci de tüm kamu ve özel sektörün desteğiyle iyi bir şekilde yönetiyoruz" dedi.

Seyahat eden sürücü ve yolculara gösterdikleri sabır ve tahammül için teşekkür eden Turhan, şunları kaydetti:

"Çalışmalar sırasında güvenlik güçlerimiz, idari yöneticilerimiz, valiliklerimizin kurduğu kriz yönetim merkezleri, karayolları teşkilatımız, yardım yapan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kızılay teşkilatımızın cansiparane çalışmalarından dolayı teşkilatım adına herkese teşekkür ediyorum. Bu tür hadiseler daha temkinli ve daha tedbirli olmamızı gerektiriyor. Bu tür hadiselerde can kaybı, maddi hasarlı kazalar olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdilik yollarımızdaki çalışmalar batı ve Orta Anadolu Bölgesi'nde rahatlamış durumda. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi şu anda etkili bir yağış altında bulunuyor, oradaki ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor."

Turhan, daha sonra Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayolları Genel Müdürü Turhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement