Karayolları'nın Taşeron İşçileri Maaşlarını Alamayınca İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Karayolları'nın Taşeron İşçileri Maaşlarını Alamayınca İş Bıraktı

Karayolları\'nın Taşeron İşçileri Maaşlarını Alamayınca İş Bıraktı

Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde, Karayolları 14'üncü Şube Şefliği'nde taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

06.01.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde, Karayolları 14'üncü Şube Şefliği'nde taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Taşeron firma çalışanları maaşları ödenene kadar Karayolları'ndaki olası bir olaya müdahale etmeyeceklerini söylediler.

Karayolları 14'üncü Şube Şefliği'nde taşeron firmaya bağlı çalışan 26 işçi yaklaşık 3 aydır maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı. Karayolları'nın bakım onarımında, tuzlama ve yol açma çalışmalarında görev yapan taşeron firma çalışanları göreve çıkmadı. İşçiler, aynı taşeron firmaya bağlı olarak Sapanca ve Kurtköy'de çalışan işçilerle birlikte 120 taşeron işçisinin mağdur olduğunu söyledi. Maaşlarıyla birlikte mesailerinin de bulunduğunu belirten işçiler, maaşları ödenene kadar göreve çıkmayacaklarını söylediler.

Greyder operatörü Gürsel Gümüşkaya taşeron firmaya bağlı İzmit, Sapanca ve Kurtköy'de 120 işçinin mağdur olduğunu söyleyerek, "Yaklaşık 6 aydır çalışıyoruz. Düzenli maaş ödenmediğinden dolayı mağduruz. Ev kirası, elektirik, su, doğalgaz paramızı ödeyemiyoruz. Yılbaşında işi yavaşlatmıştık, bize maaşları ödeyeceklerini söylediler. Fakat hala maaşlarımızı alamadık ve bugünden itibaren Karayolları 14'üncü Şube Şefliği'nde bulunan işçiler olarak işe çıkmama kararı aldık. Karayolları'nda olası bir olaya müdahele etmeyeceğiz. Şantiyede bekleyeceğiz" dedi.

Firma yetkililerinin maaşları verme konusunda sürekli kendilerini oyaladığını belirten firma çalışanlarından Ertan Mut ise, "Bugünden itibaren ekip olarak yola çıkmıyoruz. Evlerimize icra kağıtları gelmeye başladı. Maaşlarımızı ödemiyorlar ve çoluk çocuk perişan olduk. Sürekli bizi oyalıyorlar, bir türlü maaşlarımızı vermediler. İlaç paramız yok, elektriğimizi kestiler. İlgililerin bize sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karayolları'nın Taşeron İşçileri Maaşlarını Alamayınca İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • serseri kocaelili: yazık bu calışanlara 0 0 Yanıtla

Advertisement