Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika
Yerel

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Suluova'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle program düzenlendi.

04.05.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Öğretmenevi salonundaki programda konuşan polis memuru Vedat Şanlı, hızla artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorununun da önemli hale geldiğini belirterek, her yıl binlerce insanın öldüğü, yaralandığı ve maddi zararın ortaya çıktığı kazaların yüzde 98'inin insan kaynaklı olduğunu söyledi.

İlçedeki polis sorumluluk alanında 2014 yılında 5 bin 296 aracın kontrol edildiğini ve bunlardan bin 876 sürücüye 435 bin 547 lira para cezası yazıldığını açıklayan Şanlı, "Ayrıca 27 sürücünün alkollü araç kullanmaktan ehliyeti geçici olarak iptal edilmiş, 73 sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesilmiş, 102 araç ise trafikten men edilmiştir. İlçe merkezinde 63 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş olup bu kazalarda 94 kişi yaralanırken 2014 yılı içerisinde ilçe genelinde toplam 93 trafik kazası meydana gelmiş olup 3'ü ölümlü kaza olmuştur" dedi.

Daha sonra Fatih Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından trafik konulu şiirlerin okunmasının ardından trafik kazaları, trafik polisi işaretleri, emniyet kemeri ve ilk yardım konularında çeşitli slayt sunumları yapıldı.

Programın sonunda ödül töreninde ise hafta kapsamında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Hayatı Taşdan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Avcı ve Emniyet Müdürü Murat Oflaz tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement