Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı Memiş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı Memiş Açıklaması

"Şoförlerin yaşları 60'ı geçmemeli, kalp ve şeker gibi hastalığı olmamalı"

30.09.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, yolcu taşıyan otobüs şoförlerinin yaşının 60'ı geçmemesi, kalp ve şeker gibi hastalığı olmaması gerektiğini bildirdi.

Yolcu otobüsü kullanan şoförlerin yetki belgesi almak zorunda olduğunu ve özelikle bayramda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

" Türkiye'de yolcu taşımacılığında önemli bir yere sahip olan B 1,2 ve D 1,2 yetki belgesi almış firmaların bu kazaları yapmaları tamamen büyük ihmalden ve yolcu güvenliğine önem vermeyip hep ticari düşünmelerinden kaynaklanmaktadır. Türkiye'de yılda yaklaşık 250 milyon yolcu taşıyan firmalar, sadece bayramlarda yaklaşık 25 milyon yolcu taşımakta. Bu bağlamda otobüs firmalarının, şoförlerini yeterince evlerinde dinlendirmeden yeniden sefere yazmamaları, baba ve oğlunun araç kullandığı otobüslerde mutlaka 3. bir yedek şoför olmalı. Mesafesi 500 kilometreye kadar olan şehirlerarasında 2 şoför, bundan daha fazla olanlarda mutlaka 3 şoför olmalı. Şoförlerin yaşları 60'ı geçmemeli, kalp ve şeker gibi hastalığı olmamalı. Şoförler mutlaka muayeneden geçirilerek sağlığı elverişli ise sefere yazılmalı, korsan bilet satılmamalı, araya yolcu, yollarda biletsiz yolcu alınmamalı."

Memiş ayrıca, kontrol noktalarında görevli mercilerin de bayram döneminde denetimleri sıkılaştırmaları gerektiğini vurgulayarak, "Polis ve jandarmanın yollarda mutlaka çift şoförün yalnız kimliğini değil, kendisini de görmeleri ve varış noktasındaki terminal polisinin de çift şoförü teyit eden kontrolü yapması gerekir. Şehirlerarası uzun mesafelerde yolculardan yaşlı veya çocukların rahatsızlanabileceği düşüncesiyle bunlara ilk yardım yapılması için bir hemşirenin otobüste bulunması gerekiyor" dedi.

Memiş, vatandaşların kazasız bayram geçirmesi temennisinde bulundu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı Memiş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement