Karayolunun İkiye Ayırdığı Mahalledeki Vatandaşların Yol Çilesi - Son Dakika
Yerel

Karayolunun İkiye Ayırdığı Mahalledeki Vatandaşların Yol Çilesi

Karayolunun İkiye Ayırdığı Mahalledeki Vatandaşların Yol Çilesi

Zonguldak'ta yapılan karayolu, bir mahalleyi ortadan ikiye ayırdı.

02.06.2012 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta yapılan karayolu, bir mahalleyi ortadan ikiye ayırdı. Mahallenin bir yakasından diğerine geçmek isteyen araçların yaklaşık 2 bin 400 metre yol katetmesi gerekiyor. Yayalar ise

demiryolu ve karayolunu geçerek karşı yakaya ulaşabilirken, karayolu ve demir yolunda 1 yılda meydana gelen 5 ayrı kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı, 3 hayvan da telef oldu.

Cumhuriyetin ilk döneminde yapılan Zonguldak- Devrek karayolu, sonraki yıllarda daha da genişletilerek günümüzdeki halini aldı. Yaklaşık bir yıl önce karayolunun Gökçebey ilçesi Bakacakkadı beldesinde bulunan kavşak, başka bir proje kapsamında kapatıldı. Kavşağın kapatılması ile karayolunun ortadan ikiye ayırdığı Kadıoğlu Mahallesi'nin iki yakasındaki insanlar da büyük bir mağduriyet yaşamaya başladı. Mahallenin bir yakasından diğerine geçmek isteyen araçlar, 2 bin 400 metre fazladan yol katetmek zorunda kalıyor. Vatandaşlar ise herhangi bir uyarı tabelası ya da emniyet tedbirinin yer almadığı karayolundan ve demiryolundan geçmek zorunda kalıyor. Sürekli akan trafik nedeniyle canlarının büyük tehdit altında olduğunu söyleyen vatandaşlar, tepki göstererek kavşağın yeniden açılmasını istiyor.

Yolda çok sayıda kazanın meydana geldiğini belirten Eren Kadem, karayolunda herhangi bir uyarı tabelasının da bulunmadığını kaydetti. Aynı mahallede oturan Celal Kademli ise, mahallede bulunan 500 hane sahibi ve aile fertlerinin yol nedeniyle sıkıntılı olduğunu kaydetti. Kademli, "Karşı mahallede olan ve bu mahallede olanların hem o tarafta hem bu tarafta arazileri var. Çapa ya da traktörle karşıya geçmesi için bir kilometre aşağıya mı gitmesi gerekiyor. Bu da tabelası bile olmayan yolda büyük bir risk" dedi.

Kapatılan kavşağa tepkili olan Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz ise, yola kepçe sokup, kavşak bölgesini yıktıracağını ifade etti.

Birçok belde esnafının bu yol nedeniyle iş yerini kapattığını söyleyen Albuz, "Bu konuyu başından sonuna kadar takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Burada yol kenarında esnafımız vardı, işyerlerini kapattı. Vatandaşlarımız evlerinin önüne de giremiyorlar. Bu konuyu Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da biliyor ve onlar da buradaki vatandaşlarımıza hak vermektedirler. Mahallemizin hem bu yakasında hem öbür yakasında camilerimiz var. İnsanımız bu camilere de gidemiyor. İnekleri olanlar ve traktörü olanlar bu yakaya geçmek için çok zorluk çekiyor. Ben de buranın Belediye Başkanıysam oraya kamyon da getiririm, kepçe de getiririm, yıkarım. Bu işi adam akıllı yapacaksın. ya tam kapatacaksın işkence yapacaksın halka ya da halkı işkenceden kurutacaksın. Karayollarına yazı yazdık, gelen yazı aleyhimize geldi" dedi.

Karayollarından gelen yazı ile birlikte konuyu adli makamlara taşıdığını belirten Albuz, "Gelen yazıyı avukatıma verdim. Avukatımızdan İdari Mahkemesi'ne başvurmamız için talepte bulunduk. Mahkeme heyeti buraya keşfe geldiği zaman buradaki olumsuzlukları göstereceğim. Bu bir işkenceden başka bir şey değildir. Benim halkım burada evinin önü, işyerinin önünün ne zaman kapanacağını düşünüyor ve endişeyle bekliyor. Hükümetler, siyasiler, halk için vardır. Vatan, millet için vardır. Cumhuriyet devlet için vardır. Ben böyle olunmasını istiyorum. Haksızlığa karşıyım" dedi.

Başkan Albuz, kavşak kapatılmadan önceki yıllarda hiç kaza olmadığını belirtirken, son bir yıl içerisinde 5 ayrı kazada 1 kişinin öldüğünü ve bir kişinin yaralandığını kaydetti. Yaklaşık 10 aracın karıştığı kazalarda binlerce TL maddi hasar meydana geldiğini ifade eden Albuz, 3 hayvanın ise kazalarda telef olduğunu söyledi.

Öte yandan aynı bölgedeki demir yolunda meydana gelen iki ayrı tren kazasında ise 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karayolunun İkiye Ayırdığı Mahalledeki Vatandaşların Yol Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement