Karda Mahsur Kalan 150 Kişiyi Kaymakamlık Misafir Etti - Son Dakika
Güncel

Karda Mahsur Kalan 150 Kişiyi Kaymakamlık Misafir Etti

Karda Mahsur Kalan 150 Kişiyi Kaymakamlık Misafir Etti

Konya- Antalya yolunun kapanması üzerine yolda mahsur kalan 150 kişi dün gece Seydişehir Kaymakamlığı tarafından yurt ve misafirhanelerde misafir edildi.

08.01.2015 17:19  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da üç gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Konya- Antalya yolunun kapanması üzerine yolda mahsur kalan 150 kişi dün gece Seydişehir Kaymakamlığı tarafından yurt ve misafirhanelerde misafir edildi.

Mahsur kalanların arasında Güney Kore ve Hollandalı turistlerinde olduğunu belirten Kaymakam Tuncay Sonel, "Biz yolda kalanlarımızı, yaklaşık 150 yakın yolcumuzu hastane, yurt, alüminyum fabrikası misafirhanesinde, otelde hatta bebekli aileleri de Seydişehirli ailelerin yanında misafir ettik."dedi.

Kentte üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle dün sabah saatlerinde ulaşıma kapanan Konya'yı Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya ve Isparta'ya bağlayan karayolları bugün öğle saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı. Yolda mahsur kalan yolcularda yakınlardaki dinlenme tesislerinde bekledi.Konya-Antalya yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle mahsur kalan yolcular ise Seydişehir Kaymakamlığı tarafından yurt ve misafirhanelerde misafir edildi. Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, mahsur kalanlarla yakından ilgilendi. Kara saplanan bir cenaze aracının kurtarılması çalışması sırasında direksiyon başına geçen Kaymakam Sonel, jandarma ile birlikte aracın kardan kurtulmasını sağladı.

Mahsur kalan 150 kişinin ilçede konakladığını belirten Kaymakam Sonel, karayolunun bugün ölğe saatlerinde tekrar ulaşıma açıldığını belirtti. Sonel şunları söyledi:

"Son üç gündür yöremizde kar yağışı ve tipi vardı. Özellikle dün yoğun kar yağışından dolayı Konya, Seydişehir, Antalya güzergahı yolumuz kapandı. Antalya güzergahında Alacabel Mevkii, Konya güzergahında da Sefaköy Mevkii dün öğleden beri kapalıydı. Bugünde öğle saatlerine doğru yollarımız açıldı. Bu süreçte biz yolda kalanlarımızı, yaklaşık 150 yakın yolcumuzu yurt, alüminyum fabrikası misafirhanesinde, otelde hatta bebekli aileleri de Seydişehirli ailelerin yanında misafir ettik. Bu kalanların içerisinde 78'i Güney Koreli ve Hollandalıydı. Çok şükür hiçbir can kaybı olmadan hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadan, soğukta herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan onları da az önce uğurladık."

Sonel, mahsur kalanlardan hamile ve diyaliz hastası olanların her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hastanelerde misafir edildiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karda Mahsur Kalan 150 Kişiyi Kaymakamlık Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'da define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın aracı ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.


Advertisement