Karda Mahsur Kalan Hastaların Yardımına Afad ve Umke Yetişti - Son Dakika
Güncel

Karda Mahsur Kalan Hastaların Yardımına Afad ve Umke Yetişti

Kastamonu'da kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köylerdeki hastalara AFAD ve UMKE ekipleri ulaştı.

25.01.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köylerdeki hastalara AFAD ve UMKE ekipleri ulaştı.

Cide ilçesine bağlı İshakça köyünde yaşayan ve geçen yıl kalp ameliyatı geçiren 75 yaşındaki Hüseyin Aydın'ın rahatsızlanması üzerine ailesi 112 Acil Servis ekibinden yardım istedi. Kar kalınlığının yaklaşık iki metreye ulaştığı köye paletli kar aracı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yönlendirildi.

Yaklaşık 6 saat süren yolculuğun ardından ulaşılan hastaya ilk müdahale UMKE tarafından yapıldı. Yüksek ateş, tansiyon ve göğüs ağrısı şikayetleri bulunan Aydın, kaldırıldığı Cide Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Doğanyurt ilçesine bağlı Ortaburun köyündeki evinin bahçesinde düşen ve sağ bacağında kırık oluşan 14 yaşındaki Emre Kocaman'ın yardımına da AFAD ve UMKE yetişti.

Gece 01.30 sularında yola çıkan ekipler, 5 saat süren yolculuğun ardından çocuğu ana yol üzerinde ambulansa nakletti. İnebolu Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Kocaman, daha sonra Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi.

Öte yandan günün ilk ışıklarıyla çalışmalarını sonlandıran ekipler dönüş yoluna geçti. AFAD'a ait paletli kar aracının yüklendiği kamyon ile UMKE'ye ait araç Doğanyurt-İnebolu Karayolunun 3. kilometresinde kara saplandı. Araçlar, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karda Mahsur Kalan Hastaların Yardımına Afad ve Umke Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement