Kardak Gazisi, İşsizlerin Umudu Oldu - Son Dakika
Yerel

Kardak Gazisi, İşsizlerin Umudu Oldu

Kardak kayalıklarında geçirdiği kazanın ardından malulen emekli olan Tekirdağlı SAT komandosu Ahmet Çetin, Çerkezköy ilçesinde kurduğu şirketle binlerce kişiye iş imkanı sağladı.

20.02.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN KURU - Kardak kayalıklarında geçirdiği kazanın ardından malulen emekli olan Tekirdağlı SAT komandosu Ahmet Çetin, Çerkezköy ilçesinde kurduğu şirketle binlerce kişiye iş imkanı sağladı.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996'da, Türkiye ve Yunanistan'ın, yaşanan sorun dolayısıyla Kardak kayalıklarına asker çıkardığını anımsattı.

Su Altı Taarruz Grup Komutanlığı'nda (SAT) görev yaptığı sırada arkadaşlarıyla kayalıklara çıktığını belirten Çetin, görevden dönerken talihsiz bir kaza geçirdiklerini ve 5 arkadaşının şehit olduğunu ifade etti.

Kendisinin de kaza yapan helikopterde olduğunu ve yaralandığını aktaran Çetin, "Suyun yaklaşık 35 metre altından 4 dakika sonra yaralı olarak çıkabildim. Hayata geri döndüm. Bu SAT'taki son görevim ve son gecem oldu. Yaklaşık 1 yıllık bir tedavi sürecinden sonra da Türk Silahlı Kuvvetlerinden harp malulü olarak emekli oldum" diye konuştu.

Çetin, TSK'da görev yaptığında çok enerji dolu ve heyecanlı bir süreç yaşadığını, bu nedenle erken yaşta emekli olmanın kendisine zor geldiğini vurguladı. Kaza sonrasında ailesinin yaşadığı Çerkezköy ilçesine döndüğünü dile getiren Çetin, şunları anlattı:

"Emekli olmak için 30 yaş çok genç bir yaştı. Bir süre bir firmada yönetici olarak çalıştım, daha sonra güvenlik şirketi kurdum. Şu anda bünyemizde 6 bin 100 kişi çalışıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ağrılıklı olarak güvenlik görevlisi hizmeti veriyoruz. Bunun yanında yardımcı üretim işletmeciliği ve  kendi işletmemizde üretim yapan çalışanlarımız mevcut. Yani durmuyoruz, yola devam ediyoruz."

Çetin, güvenlik hizmetiyle firmaların güvenini kazandıktan sonra kendilerine gelen talepler doğrultusunda personel taşımacılığı, temizlik hizmetleri ve yardımcı üretim konusunda da hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi.

Türk Hava Yolları ile 2011'de Somali'nin başkenti Mogadişu'daki havalimanına giderek risk analizini yaptıklarını ifade eden Çetin, "Özel bir birim kurarak havalimanının güvenliğini sağlamaya başladık ve daha sonrada hava limanının işletmeciliği projesine ortak olduk. Şu anda ortaklığımız devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kardak Gazisi, İşsizlerin Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement