Kardemir'den Eğitim Hayatına Yeni Bir Eser Daha - Son Dakika
Yerel

Kardemir'den Eğitim Hayatına Yeni Bir Eser Daha

Kardemir\'den Eğitim Hayatına Yeni Bir Eser Daha

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi ek hizmet binası olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen bina, tadilatı yapılarak Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete açıldı.

21.09.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi ek hizmet binası olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilen bina, tadilatı yapılarak Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete açıldı.

KARDEMİR, Karabük'ün eğitim hayatına yeni bir eser daha kazandırdı. Mülkiyeti KARDEMİR'e ait olan ve 2014 yılında Merkez İmam Hatip Lisesi ek hizmet binası olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen Yenişehir Mahallesindeki eski Lisan Laboratuvarı, Kardemir tarafından yeniden tadilat edilerek Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu ismiyle müstakil bir ortaokul olarak eğitimin hizmetine sunuldu.

Yeni Eğitim Öğretim Döneminin başlaması nedeniyle okulda düzenlenen açılış törenine Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Garnizon Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Deftardarı Osman Koçaş ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar başta olmak üzere öğrenci ve veliler ile okulun tadilatını gerçekleştiren KARDEMİR çalışanları katıldı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için en büyük görevin eğitime düştüğüne dikkat çeken KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Kardemir Yönetim Kurulunun da bu bilinçle hareket ederek Milli Eğitim Müdürlüğünün alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu'nun tadilatını gerçekleştirdiğini belirterek, " Geçmişini çok iyi bilen, bugününe çok iyi vakıf, gelecek için hayalleri olan gençlerin milletimizin teminatı. KARDEMİR'in de bu bilinçle geçmişten günümüze üzerine düşenleri yapıyor ve bundan sonrada yapacaktır" dedi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş ise Karabük'ün eğitimde başarılı bir il olduğunu söyleyerek, bu başarının elde edilmesinde devlet kaynaklarının ve halkın desteğinin çok büyük etkisi olduğunu belirtti.

Vali Aktaş "Ancak iyi biliyorum ki KARDEMİR Fabrikalarının da çok ama çok büyük katkısı olmuştur. KARDEMİR Fabrikaları şehir kuran Karabük'ü oluşturan bir işletmedir. Bu bilinç ve sorumlulukla KARDEMİR bugüne kadar Karabük'ün her yönüyle gelişmesi, kalkınması ve daha iyi noktalara gelmesi için her fırsatta üzerine düşeni de yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mehmet Aktaş ve beraberindekiler açılış kurdelesini birlikte keserek okulda incelemelerde bulundular. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardemir'den Eğitim Hayatına Yeni Bir Eser Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement