Kardemir, Eğitim ve Kültür Merkezini Hizmete Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir, Eğitim ve Kültür Merkezini Hizmete Açtı

Kardemir, Eğitim ve Kültür Merkezini Hizmete Açtı

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, “Bir zamanlar bitti, tükendi, öldü denen fabrika bugün Türkiye’nin yıldızı görünüyor, yıldızı gösteriliyor” dedi.

25.06.2014 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, "Bir zamanlar bitti, tükendi, öldü denen fabrika bugün Türkiye'nin yıldızı görünüyor, yıldızı gösteriliyor" dedi.

KARDEMİR A.Ş, 14 ayrı salonda aynı anda 900 kişinin eğitim görebileceği Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi'ni sade bir törenle hizmete açtı. Fabrika içersinde yapılan Eğitim ve Kültür Merkezi'nin açılışına KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, genel müdür yardımcıları, Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören ve şube yöneticileri ile fabrika çalışanları katıldı. Kurban kesimi ve dualar eşliğinde yapılan açılışta konuşan KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, hayatın ve fabrika idaresinin merkezine değişimi koyduklarını söyledi. "Her şey değişiyor, her şey hareket halinde, hareket etmeyen hiçbir şey yok" diyen Demirel, "Biz çelikçiyiz. Herkes çeliği koyarsınız durduğu yerde durur sanır ama durduğu yerde durmaz. Çelikte hareketli, canlıdır, niye oksit oluyor ki, niye çürüyor ki. Aynı insan gibi. Hayatında değişimi iyi anlayamayanlar maalesef saf dışı kalıyor. Neyi nasıl değiştireceğini ve çağa ayak uyduramıyorsan bir müddet sonra hayat seni kemirip bitiriyor. Bu fabrikanın geçmişe baktığımız zaman bir zamanlar bitti, tükendi, öldü denen fabrika bugün Türkiye'nin yıldızı görünüyor, yıldızı gösteriliyor. Bundan gurur duyabiliriz, hep beraber yapıyoruz ve hep beraber yaptık. Değişime ayak uydurduk ve değiştirdik. Değişimin yönetileceği merkez şu anda içinde bulunduğumuz yer burası. Burası eğitim ve kültür merkezi, bunu yapan insanlar bundan sonrasını da iyi yapabilmesi için çağı iyi yöneltmek durumundalar. Değişime ayak uyduramazsanız olmaz. Bizler değişime ayak uydurmuşuz ve bu gemiyi karaya vurmadan güzel bir şekilde yönetiyoruz. İşte bu bilimle, bilgi ile oluyor. Bu fabrika duvara toslamayacaksa bunun merkezine insanı koymak lazım. Bunun merkezine eğitim, kültürü koymak lazım. Eğer sadece parayı düşünüyorsak, sadece fiziksel gelişimi düşünüyorsak devasa paralar kazanılıyor fakat harcanıp gidiyor ve ortada bir şey kalmıyor. Ama insana odaklı eğitime öncelik veren bütün kuruluşlar çok fazla büyümeseler de hayatlarını idame ettiriyorlar Bu nedenle bugün bu eğitim merkezi yıllarca hizmet edecek. Heyecanımızın kökü buradan geliyor" dedi.

"BİZ DÜNYA ŞİRKETİYİZ, TÜRKİYE ŞİRKETİ DE DEĞİLİZ"

Son zamanlarda fabrika içersinde çok büyük yatırımlar ve fabrikalar yaptıklarını anlatan Demirel, "Birçok hayallerimiz de var, bunları da yapacağız. Bu hayalleri gerçekleştirecek, yapacak merkez burasıdır. O yönetim organizasyonları değil, yönetim organizasyonlarının insanları burada iyi eğitilirse yetişecek. Dışarıdan adam transfer etmekle bu iş olmaz. Siz zaten buna karşısınız, hepiniz bunun dedikodusunu yapmıyor musunuz. Dışarıdan adam geliyor, oradan adam geliyor, buradan bilmem ne geliyor diyorsunuz. Böyle bir eğitim merkezi yoksa burada insan yetişmez. Belki bu fabrika ilk önce eğitim ve kültür merkezini yapmalı idi. Ben yönetim kurulu başkanıma, yönetim kurul başkan yardımcıma ve diğer yöneticilerimize böyle bir projeye destek verdikleri için ve böyle bir projenin arkasında durdukları için canıgönülden teşekkür ediyorum. Kolay değildir böyle harcamalara kucak açmak. Birçok kuruluş bunları yapmıyor ve küçülüyorlar. Biz bu eğitim ve kültür merkezinde 14 ayrı salonda 900 kişi aynı anda eğitim alacak. Daha önce yılda üç-dört saat eğitim veriyorduk. Geçen sene 65 saate çıktı bu eğitim. Bu sene 70 saat olacak kişi başı ortalama. Biz rakiplerimizden her alanda iyi olmak zorundayız. Hedefi iyi tayin etmek lazım. Biz anonim şirketiz, ticari bir kuruluşuz. Biz eğitimi şirketimizde verimi artırmak için alırız. Biz eğitim şirketimizde enerji tasarrufu için alırız. Biz eğitimi maliyetleri düşürmek için alırız. Biz eğitimi teknik emniyet için, canımızı kurtarmak için, arkadaşımızı kurtarmak için alırız. Biz dünya şirketiyiz, Türkiye şirketi de değiliz. Dünya şirketi dünyadan hammadde alan, dünyadan teknoloji alan, dünyadan eğitim alan, dünyaya mal satan, dünya ile birlikte yatırım yapan ve rekabet eden şirket dünya şirketidir. Karabük şirketi değildir, Türkiye şirketi değildir. Eğer siz Güney Afrika'daki ray satanla rekabet edecekseniz burada bu eğitim biriminde öğrenmek durumundasınız. Kendinizi aşmak zorundasınız o yüzden, bize eğitimli arkadaş lazım" diye konuştu.

Genel Müdür Fadır Demirel'in konuşmasının ardından Dr. Şaban Kızıldağ, toplantı salonunda bulunan işçilere "Mazeret yok" konulu konuşma performansı eğitimi verdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kardemir, Eğitim ve Kültür Merkezini Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement