KARDEMİR'in 19. olağan genel kurulu - - Son Dakika
Ekonomi

KARDEMİR'in 19. olağan genel kurulu -

KARDEMİR\'in 19. olağan genel kurulu -

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda konuşan Genel Müdür Fadıl Demirel, değişimi yönettiklerini ve şirketi aldıkları yerle götürmek istedikleri yerin kafalarında çok net olduğunu söyledi.

28.03.2014 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARDEMİR'in 19. olağan genel kurulu - KARABÜK

KARDEMİR'in 19. olağan genel kurulu

- Genel Müdür Demirel:

- "Artık Karabük'te 3 milyon tonun üzerinde üretim yapmak mümkün değil. Tüm sınırları bölge bölge kullandık. Budan sonra kafamızda Filyos Limanı var"

- "En büyük idealimiz ve hevesimiz de artık 3 milyonluk fabrikadan sonra 6 milyon tonluk fabrikayı Filyos'ta kafamızda şekillendiriyoruz"

KARABÜK (AA) - Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) 19. olağan genel kurulu başladı.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda konuşan Genel Müdür Fadıl Demirel, değişimi yönettiklerini ve şirketi aldıkları yerle götürmek istedikleri yerin kafalarında çok net olduğunu söyledi.

Şirketi, hızla değişik alanlarda güçlü, rekabet edebilir ve sosyal paydaşlarını tatmin eden konumuna getirdiklerini anlatan Demirel, şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışmalarda sadece tek tarafın tatmini söz konusu değildir. Devletten aldığımızda fabrika, mamul olarak 500-600 bin ton ürün alıyordu. 2010'lu yıllara gelindiğinde bu sayı bir milyon tonlara çıkmıştı. 'Bunu 3 milyon tona çıkaralım' dedik. Bu yolda birçok ünite inşa ettik. 3 milyon hevesimize ulaşmak için üniteleri kademe kademe devreye almaya devam ediyoruz. Şu an fiili üretimimiz 2 milyon tonun biraz üzerinde. 5. yüksek fırın ve çelikhane inşaatının bitmesi ile 7. ayın sonunda 3 milyon ton hedefimize ulaşmış olacağız. Böyle planladık. Hayal gibi görülen bu hadise, fabrikayı realize etmiş oldu.

Türkiye'nin sanayileşmesine ve gelişmesine paralel, bizden başka ülkemizde kimsenin yapamayacağı ürünler var."

Türkiye'nin bugüne kadar ray çeliğini yapmakla övündüğüne dikkati çeken Demirel, bu üretimin artık sıradanlaştığını kaydetti.

Otomobil lastiklerinde kullanılan çeliği üretmek amacıyla yola çıktıklarını aktaran Demirel, "Bunlardan ülkemiz 91 bin ton ithal etmiş. Bu lastik çeliklerinin üretimi ve dökümü için tesisimiz uygun. Yeni kurduğumuz haddehane, dünyanın en iyisi. Bundan ülkemizde ikincisi yok. 700 bin ton kapasitelidir. Bu tür ürünlerin yapılabilmesi için çeliğin iç temizliği çok önemli. Bazı çelikleri bu fabrikanın dışında ülkemizde bizden başka kimse yapamaz" değerlendirmesinde bulundu.

- Yeni fabrika müjdesi

Geçen yıl 190 bin tonun üzerinde ray sattıklarını anlatan Demirel, tren tekeri üretmek için fabrika kurduklarını, yılda 200 bin adet üretileceğini, her dakika hattan bir teker düşeceğini belirtti.

Demirel, 2020'ye kadar personelin 3 bine düşürüleceğini, verimliliğinin arttırılacağını dile getirerek, şöyle dedi:

"İstihdam artırmayı fabrikadan değil, dolaylı yollardan yapmak istiyoruz. Artık Karabük'te 3 milyon tonun üzerinde üretim yapmak mümkün değil. Tüm sınırları bölge bölge kullandık. Budan sonra kafamızda Filyos Limanı var. Oranın altyapı ihalesi yapıldı. Üstyapı ihalesi var. Biz bu ihalede şirket olarak olacağız. En büyük idealimiz ve hevesimiz de artık 3 milyonluk fabrikadan sonra 6 milyon tonluk fabrikayı Filyos'ta kafamızda şekillendiriyoruz. Bunun projelerini arkadaşlarımız hemen hemen çizmişlerdir. Bunları fazla hayal görmeyin. 3 milyon hedefi konuşulduğu zaman çoğu kişi gerçekten gırgır geçer gibi bize gülerek baktı. 3 milyon tonun dengesi, yüzde 95'i bitti. Artık bunlar hayal olmadığı için 6 milyonluk fabrika da hayal değildir. Bu çalışma birliği ile bu fabrika, inşallah 6 milyon tonu da yapar."

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ise 1994 yılında ekonomik ve teknolojik ömrünü doldurduğu ve rekabet gücünü yitirdiği gerekçesiyle yıl sonuna kadar özelleştirilemediği taktirde kapatılmasına karar verilen fabrikanın, şehrin tüm kesimleriyle, inanmışlıkla verdikleri mücadele sonucunda kurtarıldığını ifade etti.

Güleç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu işletme, Türkiye'nin ilk entegre işletme tesisidir. Çok köklü sanayi kültürüne sahip olan bu işletmenin yapılacak yatırımlarla ülke ekonomisine kazandırılacağına yürekten inanmıştık. Özelleştirmeyle teknolojik altyapıyı değiştirmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada üretimimizi 3 milyon tona çıkarabilecek fabrika haline geldik."

Genel kurul, basına kapalı devam etti.

Muhabir: Ahmet Özler, Faik Erez

Yayınlayan: Kemal Kaymak

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi KARDEMİR'in 19. olağan genel kurulu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.

  • Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı
    13:32 Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, afet öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının şu anda 82 bine çıktığını belirtti.

  • Bakan Işıkhan: Adıyaman'daki sigortalı kişi sayısı deprem sonrası arttı
    13:30 Bakan Işıkhan: Adıyaman'daki sigortalı kişi sayısı deprem sonrası arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısının arttığını açıkladı. Deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısı depremde 34 bine düşmüşken, şu anda Adıyaman'da 82 bin sigortalı çalışan bulunmaktadır. Bakan Işıkhan, deprem sonrası yapılan desteklerin ve teşviklerin bu artışta önemli bir rol oynadığını belirtti.

  • Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu
    13:18 Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu

    Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, Kalabaklı ve Çanakalan köylerinde 10 bin kızılçam fidanıyla 'Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı' oluşturdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel'in 40 yıldır üretim yaparak Türkiye'nin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Dardanel'in önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, aileye teşekkür etti.

  • BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi
    13:15 BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 değer kazanarak 8.852,28 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 3,13, holding endeksi yüzde 1,32 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,28 ile bilişim, en çok kaybettiren ise yüzde 5,06 ile spor oldu. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor.

  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.


Advertisement