Kardemir Karabükspor - Beşiktaş Maçının Ardından 1- - Son Dakika
Güncel

Kardemir Karabükspor - Beşiktaş Maçının Ardından 1-

Kardemir Karabükspor - Beşiktaş Maçının Ardından 1-

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 2-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, Ülkeden de ülke insanından da ümidi kestim dedi.

01.12.2014 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 2-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, Ülkeden de ülke insanından da ümidi kestim dedi.

90 dakikayı değerlendiren Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ilk yarıda savunma anlamında iyi olduklarını, pozisyon vermediklerini, hızlı hücumlarda da bir kaç pozisyon yakaladıklarını söyledi. İkinci yarıda baskılı oynamaya çalıştıklarını, ancak oyun hakimiyeti ellerindeyken 2 gol yediklerini belirten Kafkas, Gollerden sonra Beşiktaş'a geçti kontrol. O 10 dakikalık bölümde Beşiktaş farkı artırabilirdi. Sonra kontrolü tekrar ele aldık. Golü bulduk, goller de bulabilirdik dedi.

Ön bölgede oyunu taşıyabilecek oyuncularının sakat olmasının sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden Kafkas, bundan sonra daha denk takımlarla oynayacaklarını söyledi. Ligin ilk yarısında 15 puanın altına düşmemeleri gerektiğini, aksi halde işlerinin zor olduğunu belirten Kafkas, devre arasında takviyelerle istenilen seviyeye geleceklerini kaydetti.

'ÜLKEDEN DE ÜLKE İNSANINDAN DA ÜMİDİ KESTİM'

Kafkas, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, Fenerbahçe maçından sonra yaptığı, Türk futbolundan yavaş yavaş kopuyorum açıklamasının hatırlatılması üzerine sert ifadeler kullandı. Düşüncede dürüst bir insan olduğunu vurgulayan Kafkas, şöyle dedi

Ben daha genel söylüyorum. Ben, ülkeden de ülkenin insanından da ümidi kestim. Çok net söylüyorum. Hiç kimse futbolun gelişmesi ve ilerlemesi için gayret sarfetmiyor. Kendi çıkarları ve menfaatleri için çalışıyor. Türkiye'de insanların kişiliğine, doğruluğuna, dürüstlüğüne saygı gösterilmiyor. Parasına, gücüne gösteriliyor. Gerçekten insanlar kendi çıkarlarını ve menfaatlerini bir yere bırakıp doğru işler yaparlarsa, yanlışı savunmazlarsa bu ülkenin futbolu düzelir. Biz hep yanlışın peşindeyiz. Yanlışı savunur mu bir insan

'KAVGA, KAOS, KAN VAR'

Bir şeyleri düzeltmek için radikal kararlar almak gerektiğine işaret eden Kafkas, Ancak bu düzen ve sistem radikal kararlar alabilecek bir düzen değil. Bence Ertuğrul hafif konuşmuş. İnsanlar başka taraflara gitmeye başladı. Namuslu insanlar kaçmaya başladılar. Gelecek nesillere temiz, doğru, dürüst bir şeyler bırakmak lazım. Kavga, kaos ve kan var. Başka bir şey yok. Benim için önemli olan Türk futbolunun ilerlemesi ve gelişmesi. Umarım bizden sonraki nesil daha iyi şeyler yapar, daha iyiye gider dedi.

Hakem hatalarıyla ilgili soru üzerine de Kafkas, Genelde sorun hakemin hata yapıp yapmaması değil. Niyet önemli. Niyeti de okuyabiliriz. 30 yıldır bu işin içindeyim. Niyet önemli olan dedi.

'BEYİN GÜCÜNE İTİBAR EDİLMİYOR'

Genç oynucu gelişimine yatırım yapılmadığı için Türk futbolunun kalitesinin yerlerde olduğunu söyleyen Kafkas, Dünyadaki en değerli şey beyin gücü. O da kıt bulunan bir şey. Fakat Türkiye'de bilgiye, beyin gücüne itibar gösterilmiyor. Başka bir düzen var. Bu düzenin içinde insanlar geliyor gediyor. İlkeleri ve prensipleri koymak lazım. Bir model şekilde oyuncu yetiştirmek lazım. Ama benim ne ifade ettiğimin hiçbir şekilde önemi yok Türkiye'de. Bir çok insan da bana gülüyor diye konuştu.

BİLİC ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Karşılaşmayı değerlendiren Slaven Bilic ise iyi bir galibiyet aldıklarını, 80 dakika iyi performans gösterdiklerini söyledi. İyi organize olan rakibe karşı genelde kontrolü ellerinde tuttuklarını belirten Bilic, Özellikle ikinci yarıda çok çabuk oynadık. Doğru ve dikine oynadık, goller de geldi. Rakip oyundan düşmüştü. 3-4 gidebilirdik. Rakip sol tarafımızda uzun paslarla sorun yarattı, golü de buldular. Son 10 dakikadan memnun değilim. 3'üncü golü atıp maçın fişini çekmeliydik. Bir taraftan da 2-0'lık bir skor Karabükspor gibi bir takım karşısında bize yeterli olmalı. Karabükspor'a küçümsemiyorum, saygım var. Ama büyük hedeflere oynayan bir takımsak, böyle bir skoru yakalamışken daha iyi savunma yapmalıydık. Rakibin bu kadar üzerimize gelmesine izin vermemeliydik. Her şeye rağmen çok önemli bir galibiyet aldık dedi.

'SOSA İYİ BİR FORM YAKALADI'

Sosa'yı oyundan almasıyla ilgili soru üzerine Bilic, şöyle dedi

Sosa iyi bir form yakaladı. Belki üst düzeyde 90 dakika oynayacak performansa ulaşmamış olabilir. Çok yoğun bir maç takvimi içindeyiz, çok seyahat ediyoruz. Hafta içinde psikolojik olarak yıpratıcı bir maç oynadık. Kenarda iyi oyuncular var. Oyuna giren Mustafa ve Oğuzhan milli takım oyuncuları. ve burada değilse, 2-0 öndeyken, son 20 dakikaya girilmişken onlara ne zaman şans vereceğiz. Onlar da bu rotasyonun, bu takımın önemli parçaları. Oyuna giren iki zinde oyuncu, bu kadar yüksek kaliteye sahipken bu değişikliği sorgulamak çok da mantıklı olmaz.

Son bölümde takımın geriye çekilmesiyle ilgili soru üzerine de Bilic, son bölümde frene basmadıklarını, 2-0'dan sonra kontrolün ellerinde olduğunu, ancak 3'üncü golü bulamayınca baskı hissettiklerini söyledi. Bilic, takım savunmasını daha iyi yapmaları gerektiğini, bunun için de çalıştıklarını kaydetti.

'CENK'E ŞAPKA ÇIKARIYORUM'

Kaleci Cenk'in sakatlığına rağmen takımı yalnız bırakmadığı hatırlatılan Bilic, Bu tür fedakarlıklar olmaksızın şampiyon olamazsınız. Ama bu demek değil ki fedakarlık yapmak zirveyi, şampiyonluğu garanti eder. Sezon başından beri çok iyi bir ivme yakaladık. Çok iyi bir oyuncu grubu var. Rotasyon yapıyoruz. Rotasyon yaparken bütün oyuncular kendilerini çok önemli ve değerli hissedebiliyorlar. Sürekli oynamayan bazı oyuncuların bazı mutsuzlukları var. Bu anlaşılabilir bir şey. Cenk fedakarlık yaptı. Çok da iyi bir maç çıkardı. Ona şapka çıkarıyorum. Sadece bu şampiyon olmamız için yetmez. Ama bu olmaksızın şampiyon olmamız da imkansız dedi.

Bilic, Trabzonspor maçını Konya'da oynayacaklarının hatırlatılması üzerine de Bundan çok mutlu değilim. İyi bir rakibe karşı tarafsız saha fonksiyonu ortaya çıkıyor. Öyle bir hal var ki tüm iç saha maçlarımız kupa finali gibi. Ama bu da bizi Avrupa kupası maçlarına hazırlıyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardemir Karabükspor - Beşiktaş Maçının Ardından 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement