Kardemir Karabükspor U19 Futbol Takımı Testten Geçti - Son Dakika
Spor

Kardemir Karabükspor U19 Futbol Takımı Testten Geçti

U19 Ligi 3. Bölge A Grubu'nda mücadele eden Kardemir Karabükspor U19 Futbol Takımı, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) testten geçti.

25.08.2016 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

U19 Ligi 3. Bölge A Grubu'nda mücadele eden Kardemir Karabükspor U19 Futbol Takımı, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) testten geçti.

KBÜ Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu'nda yapılan testte futbolcular, dikey sıçrama, reaksiyon sprint (hızlanma), anaerobik kapasite gibi çeşitli testlere tabi tutuldu.

Kardemir Karabükspor Alt Yapı Teknik Sorumlusu Levent Açıkgöz Futbol Federasyonu'nun talimatları doğrultusunda üniversiteyle birlikte ortak çalışma yürütüklerini söyledi.

Bütün kulüplerin bu çalışmayı sürdüreceğini ifade eden Açıkgöz, "İlk olarak U19 takımımızın testleri oldu. Bundan sonra diğer yaş gruplarının da testlerini burada gerçekleştireceğiz. Süreç içinde daha iyi ve verimli çalışmalarımız olacak. Çocuklarımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz. Gençlerimizin motive olacağı böyle tesislerde çalışmaları onlara da avantaj sağlayacaktır. İnşallah üniversite-spor beraberliği uzun yıllar devam eder. Futbolun içinde sadece performansla değil ilim ve bilimin de ilerlediği bir ortam oluşturarak çalışmak çok faydalı olacak. Üniversitenin bize verdiği bu destekle çocuklara daha çok katkı sağlayacağız." diye konuştu.

KBÜ Hasan Doğan Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Günay Özbay da yeni kurdukları Fizyoloji Laboratuvarı ile sporculara yönelik bilimsel ve sportif bir çalışmayı yapan ilk üniversite olduklarını belirtti.

Üniversitenin, Karabük halkına maksimum düzeyde katkı sağlayacağını vurgulayan Özbay, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz öğrencileri ve Karabük halkının çocukları içinde profesyonel futbolcu yetiştirme anlamında katkımız olursa çok mutlu olacağız. Karabük Üniversitesi ve Kardemir Karabükspor bu kentin vizyonu, dışa açılan penceresidir. Bu gelişimi beraber yürüttüğümüzde çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kardemir Karabükspor U19 Futbol Takımı Testten Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement