Kardeş Başkan Karaosmanoğlu'ndan Menderes'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kardeş Başkan Karaosmanoğlu'ndan Menderes'e Ziyaret

AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı çalışma kapsamında İzmir ile kardeş il ilan edilen Kocaeli’nin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Menderes Belediyesi’ni ziyaret etti.

20.03.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi'nin başlattığı çalışma kapsamında İzmir ile kardeş il ilan edilen Kocaeli'nin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Menderes Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yerel seçimlerin ardından AK Parti Genel Merkezi'nin başlattığı "Kardeş Büyükşehir" projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Partili belediyelerle görüşmek üzere İzmir'e geldi. Başkan Karaosmanoğlu'nun ilk durağı ise Menderes oldu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu makamında ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, el ele vererek AK hizmetin en güzel örneklerini sunacaklarını söyledi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, Başkan Karaosmanoğlu'nun deneyiminden faydalanacaklarını ifade etti.

"TECRÜBELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Ziyarette konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçeleriyle, İzmir'deki AK Partili ilçelerin kardeş ilçe olması için meclis kararları aldık ve kardeş olduk. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmede fikir alışverişi yaptık. Belediyecilik anlamında duayen bir isimdir. 27 yıldır belediyecilik yapan büyüğümüz. Tecrübelerinden faydalanmak önemli. Bunları görüştük, konuştuk. Abğabeylik yaparak Büyükşehir Belediyesi olarak bizlere destek olacaklar. Fikirleri ve tecrübeleri önemli, bundan sonrada paylaşmaya devam edecektir. Bizlerde onları ziyaret edeceğiz, bundan sonra paylaşımlarımız devam edecek" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Menderes Belediye Başkanımız Bülent Soylu ile önemli başarılara imza atacaklarını ifade etti.

"BÜYÜKŞEHİR AYRIMCILIK VE PARTİZANLIK YAPIYOR"

En büyük kaynaklarını insan olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Bizim en büyük kaynağımız paradan çok insan kaynağı. Akıllı insan parayı da bulur . İnsanların istediği kadar parası olsun. Aklın varsa neylersin parayı. Menderes'te güzellikler gördüm. Her geçen gün Menderes'in alt yapı ve çevresinin olumlu yöne doğru gittiğini görüyorum. Fakat, büyük bir aksaklık var. Büyükşehir Belediyesi'nin ayrımcılık ve partizanlık yaptığını görmekten üzgünüm. Üç dönemdir Kocaeli'nde görev yapıyorum. 2004 yılında seçildim. CHP belediyeleri vardı 4 tane. 40 belediye içinden o 4 ilçesine, farklı parti belediyelerine en küçük bir ayrımcılık yapmayı uygun görmedim. Ne yaptıysak beraber yaptık. Diğer partili belediyelerle beraber çalıştık. 2009 seçimlerine geldiğimiz zaman ise CHP'li belediyeler AK Partili belediyeler oldu. Adaletli, eşit davranılırsa vatandaş onu çözüyor, burada da çözer. 7 belediyemiz var. Bundan sonraki 2019 yılındaki yerel seçimlerinde halk bunu cezalandırır. Büyükşehir Belediyesi gerek Menderes, gerek diğer bütün ilçelere asla ayrımcılık yapamaz, yaparsa halk bunun cezalandırır" diye konuştu.

"AYRIM YAPMADAN YATIRIM YAPILSIN"

Büyükşehir'in bütün ilçe belediyelerindeki hizmetlerden de sorumlu olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu şöyle devam etti: "Baraj havzalarına bile kanalizasyonlar akıyor. İzmir hakikaten dünyanın cennet köşelerinde birisidir. Ama gerekli güzel eller dokunmadığı için İzmir güzelliğini kaybediyor. Sahiller kötü durumda, çevreye duyarlı kardeşlerimizi İzmit'e davet ediyorum. Halkımızla beraber denize gidiyoruz. Denizlerimizi yüzülebilir hale getirdik. Partizanlıkla bir yere varılmaz. Demokraside halk bunu affetmez, affetmeyecektir de. Büyükşehir Belediyesini gerek Menderes ve diğer belediyelere ayrım yapmadan yatırım yapmaya davet ediyorum. Başkan içinde iyi olur. Eksikliği gidereceğine inanıyorum. Kendini toparlayıp, gerekli yatırımları yapsın. Zaten yapma zorunluluğu var, takip ediyorum. Paylaşacağım en önemli şey bilgi ve tecrübedir. Ortak projelerimiz olabilir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın da hazır bulunduğu ziyarette Menderes Belediye Başkanı Soylu, Karaosmanoğlu'na nazar boncuğu ve incir hediye etti. Karaosmanoğlu ise çiçek verirken Kocaeli pişmaniyesi sundu. Karaosmanoğlu, "Bizim ilimizin pişmaniyesi ünlüdür. Enerji verir. Yedikçe enerji alır çok çalışırsınız" dedi. Soylu da, "Bizim de incirimiz var. Ovalarından bal, dağlarından yağ akan Ege'nin inciri size enerji versin. Çalışmalarınız örnek olsun" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kardeş Başkan Karaosmanoğlu'ndan Menderes'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi
    14:53 Sarıyer'de Taksi Şoförünü Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

    Sarıyer'de, Tarabya Mahallesi'nde bindiği ticari taksi şoförünü öldürdüğü ve aracını gasbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin olayın ardından gasbettiği takside polis ekiplerince yakalandığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi Çarşamba Pazarı'nı ziyaret etti
    14:51 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi Çarşamba Pazarı'nı ziyaret etti

    Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Bağlarbaşı Mahallesi'nde kurulan Çarşamba Pazarı'nı ziyaret ederek, esnafların taleplerini dinledi ve vatandaşlarla iletişim kurdu.


Advertisement