Kardeş Cinayetinde Baba, Ölen Oğlunu Suçladı - Son Dakika
Güncel

Kardeş Cinayetinde Baba, Ölen Oğlunu Suçladı

Kardeş Cinayetinde Baba, Ölen Oğlunu Suçladı

Adana'da uyuşturucu yüzünden tartıştığı kardeşi 28 yaşındaki İbrahim'i tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan ağabeyi 30 yaşındaki Süleyman Boğa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

21.04.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da uyuşturucu yüzünden tartıştığı kardeşi 28 yaşındaki İbrahim'i tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan ağabeyi 30 yaşındaki Süleyman Boğa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Baba Süleyman Boğa, şikayetçi olmayarak, asıl suçlunun ölen oğlu İbrahim olduğunu söyledi.

8 ayrı suç kaydı bulunan İbrahim Boğa, eşinden boşandıktan sonra ağabeyi Süleyman Boğa'nın merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde lüks plazadaki evine taşındı. Geçen 10 Şubat'ta iddiaya göre, İbrahim Boğa'nın uyuşturucu kullanması nedeniyle 2 kardeş arasında tartışmaya çıktı. Tartışma sonucu Süleyman Boğa, kardeşi İbrahim'i tabancayla ateş ederek öldürdü. Katil zanlısı ağabey Süleyman Boğa tutuklandı.

'BOĞUŞURKEN SİLAH ATEŞ ALDI'

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı, Süleyman Boğa hakkında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu Boğa, kardeşi İbrahim'in uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyip olay günü şöyle anlattı:

"Olay günü eve geldikten 3-4 dakika sonra kapı çaldı. Mercekten baktım, kardeşim olduğunu görünce kapıyı açtım. Direk üzerime geldi. 'Seni öldürürüm, bana para vereceksin buna mecbursun, zaten dünyadan bir beklentim kalmadı' diye tehdit etti. Ben üzerimde para olmadığını söyleyince silah çıkarıp bana doğrulttu. Ateş etmesini engellemek amacıyla silahı tutmaya çalıştım. Bu arada boğuştuk silah iki el ateş aldı. İbrahim'in yaralandığını görünce ambulansı aradım ve silahı alarak olay yerinden ayrıldım. Daha sonra teslim oldum."

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Müşteki sıfatıyla ifade veren baba 67 yaşındaki Hıdır Boğa oğlu İbrahim'in sürekli kendisi ve kardeşlerini para isteyerek rahatsız ettiğini belirterek, "İbrahim'in bu davranışlarından dolayı Adana'yı terk edip Afyon'a yerleştim. Süleyman içki dahi içmezdi. Bana göre oğlum İbrahim bu olayda suçludur. Süleyman'dan şikayetçi değilim" dedi.

Tanık olarak ifade veren kardeş 35 yaşındaki Cumali Boğa ise "İbrahim tam bir belaydı. Yıllardır uyuşturucu kullanır hatta satardı. Silahsız gezmezdi. Defalarca bana silah çekip para istediği oldu. Babam Afyon'a taşındıktan sonra ben de evimi satıp başka bir yere taşındım. İbrahim yeni evimi de buldu. Hem beni hem ailemi tehdit ederek para isterdi. 10 yıldır onun yüzünden çekmediğimiz kalmadı. Bu olayda İbrahim suçludur, Süleyman kendi halinde bir adamdır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Süleyman Boğa'nın tutukluluk halinin devamına karar verirken eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardeş Cinayetinde Baba, Ölen Oğlunu Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement