Kardeş Okul Projesi Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Kardeş Okul Projesi Başlatıldı

Kardeş Okul Projesi Başlatıldı

Malatya’nın Darende İlçesi Kaymakamlığı tarafından ‘Kardeş Okul Projesi’nin uygulanmasına başlandı.

27.02.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Darende İlçesi Kaymakamlığı tarafından 'Kardeş Okul Projesi'nin uygulanmasına başlandı. Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki resmi kurum ya da sivil toplum kuruluşlarını birer okul ile kardeş okul olarak belirledi.

Proje kapsamda Balaban kasabası Gökderen İlkokulu; Darende Kültür Sanat Derneği'ne verildi. Dernek yönetimi okulun boyanması ile işe başladı. Okulun iç ve dış boyasının yapılmasını üstlenen dernek, İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş ve eşi Meltem Kuş ile ilçedeki kurum amirlerini projenin başlatılması dolayısıyla okula davet etti.

Projenin başlatılması esnasında bir konuşma yapan Kaymakam Kuş, "Devletimiz bütçeye koyduğu ödeneklerle ülkemizdeki eğitimi en üst seviyeye çıkarmak için çalışmaktadır. Ancak buna rağmen bazı okullarımızın onarım, ders aletleri başta olma üzere bazı ihtiyaçlarının yerel olarak karşılanması millet olarak eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bu durumdan hareketle başlattığımız 'Kardeş Okul Projemiz' hayırlı olsun. Konuya duyarlı Darende Kültür Sanat Derneği yöneticilerini kutluyorum. Gönüllü kuruluşların böyle bir çalışmaya iştirak etmesi bizleri ziyadesi ile sevindirmiştir. Daha sonraki günlerde gerek resmi kurumlarımızdan, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızdan kendilerine verilen okullara yapacakları desteklerde de aynı tabloyu görmek istiyoruz" dedi.

Dernek tarafından söz konusu Gökderen İlkokulu'na okulunun boyatılmasının dışında masa, sandalye, oyuncak, çanta, kırtasiye gibi yardımlarda bulunuldu. Ayrıca dernek tarafından öğrencilere çiğköfte ikramında bulunuldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeş Okul Projesi Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement