Kardeş Şehir Salinas'tan Söke'ye Kütüphane - Son Dakika
Güncel

Kardeş Şehir Salinas'tan Söke'ye Kütüphane

Kardeş Şehir Salinas\'tan Söke\'ye Kütüphane

AYDIN'ın Söke İlçesine kurulacak kütüphaneye, ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'ndeki kardeş şehir Salinas'tan kitap desteği geldi.

10.10.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Söke İlçesine kurulacak kütüphaneye, ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'ndeki kardeş şehir Salinas'tan kitap desteği geldi. Kütüphaneye kitap getiren ABD'li konuklar, Türkiye'nin güvenilir ve çok güçlü bir ülke olduğunu söyledi.

Söke Belediyesi'nin ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nin Salinas Belediyesi ile kardeş şehir olmasının ikinci ayağında Söke'ye kütüphane kurulması kararlaştırıldı. ABD'li konuklar ilk kitapları getirerek Nuh Bey Konağı'nda Söke Belediyesi yetkililerine teslim etti. Benzer coğrafyaya sahip olan Salinas ve Söke'nin gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı bir çalışma içerisine gireceği kaydedildi. Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran kardeş şehirden gelen misafirlerle ilerleyen yıllarda daha geniş kapsamlı diyaloglar içerisine gireceklerine vurgu yaparak, "Geçen yıl iki şehir arasındaki kardeş şehir bağları oluştu. Kardeş şehir olgusunun kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bunu her anlamda geliştirmek istiyoruz" dedi.

KÜTÜPHANENİN İLK ADIMI ATILDI

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu ise "Nuh Bey Konağı'nda Salinas kardeş şehriyle birlikte bir kütüphane düzenliyoruz. 2015 yılında kardeş şehir olduğumuz Salinas ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Rotary Kulübü aracılığı ile ABD'liler bizi buldu. Söke'nin coğrafi yapısıyla Salinas'ın coğrafi yapısı birbirine çok benziyor. Salinas'ın da bizim de çok büyük bir ovamız var. Orası da burası gibi tarıma dayalı. Salinas'ta çok ünlü bir kütüphane var. Bu kütüphanenin aynısını Söke'ye de kuracağız. Bugün bunun altyapısını oluşturuyoruz. Salinas'tan ilk kitaplar geldi. Salinas'ta gece 24.00'e kadar çocuklar aileleriyle birlikte gelip, kitap okuyor. İlerleyen yıllarda belediyemize ait boş arsamıza bir kütüphane yapmak istiyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE GÜVENİLİR ÜLKE'

Kardeş şehir Söke'yi çok sevdiğini ifade eden Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve McShane, "Kardeş şehir Söke'ye kütüphane oluşturmak için malzeme getirdik. Gelecekte bu işi daha da geliştirerek öğrenci değişimi yapmak istiyoruz. İki şehir de demokratik ve coğrafi olarak kültür olarak birbirine çok yakın. Biz toplum olarak geleceğe ve karşılıklı işbirliğine bakıyoruz. Türkiye'yi çok güvenli buluyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Bu anlamda geleceğe güvenle bakıyoruz. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

TARİHİ RUM EVLERİNİ GEZDİLER

Kardeş şehir Salinas'tan gelen misafirler Söke Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi Rum evlerini ziyaret etti. Tarihi evleri ilgiyle inceleyen ABD'liler merak ettikleri konuları sorarak öğrenme imkanı buldu.

Rum evlerini ziyarete Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve McShane, Salinas Şehri Rotary Kulübü Üyesi 2016-2017 Guvarnörü Yavuz Atila, Söke Rotary Kulübü Başkanı Göktan Çallı, Rotary Aydın Bölge Sorumlusu Halil Karaaslan, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu katıldı.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardeş Şehir Salinas'tan Söke'ye Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement