Kardeş Şehir Uzgen'den Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kardeş Şehir Uzgen'den Ziyaret

Bolu Belediyesi kardeş şehirleri arasına Kırgızistan'ın Oş eyaletinin Uzgen şehrini de ekledi.

10.10.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediyesi'nin kardeş şehri Kırgızistan'ın eyaletinin Uzgen vilayetinin Valisi ve Belediye Başkanı Attukur Tacibayev ile Kırgızistan Heyeti, Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin'i ziyaret etti.

Bolu Belediyesi, Türk Dünyası ile ilişkileri sağlamlaştırmak ve güçlü bir birliktelik oluşturmak adına düzenlediği Köroğlu Festivali'nin yanı sıra Türk Dünyası'nda bulunan her ülkeden bir şehir ile kardeş şehir olmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kardeş şehir olan Kırgızistan'ın Oş eyaletinin Uzgen şehri Valisi ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Attukur Tacibayev ve beraberindeki heyet, Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Uzgen şehri Valisi Attukur Tacibayev, "Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Şehrimizin 19 ilçesi var. Bölgemizin toplam nüfusu 250 bin. İlimizde mermer, kömür ve arıcılık başlıca geçim kaynağımız. Bizim bütün atalarımız bir, tarihimiz bir. Bizim ilişkilerimizi güçlendirmemiz lazım. Türki Cumhuriyetler olarak beraber olup, gelecek nesillerimize güzel miraslar bırakmalıyız. Bizleri kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin ise kendilerini ziyaret ettikleri için Kırgızistan heyetine teşekkür ederek, "Duygularınıza bende katılıyorum. Kökümüz, soyumuz bir. Selçuklular döneminde Anadolu'ya girdik, Osmanlı Devleti ile 3 kıtaya hükmettik, daha sonra ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Çanakkale ve Anadolu'da 'Ya İstiklal Ya Ölüm' parolasıyla zaferler kazanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Türki Cumhuriyetlerin bağımsızlık kazanması ile bizler de mutlu olduk. Ekonomik, sosyal, kültürel düzeyde ilişkilerimiz oldu. İşbirliğimizin artmasını bizde arzu ediyoruz. Bolu Belediyemizin kardeş şehir olarak sizinle irtibata geçmesi bizleri de sevindirmiştir. Bolu, ülkemizin cennet köşelerinden biridir. İki şehrin işbirliği içinde olması çeşitli yatırımlara girişmesi iki şehir için de iyi olacaktır. Kökümüz bir, soyumuz bir bizim. Güçlü olmamız lazım. Bizim güçlü olmamız sizin güçlü, sizin güçlü olmanız bizim de güçlü olmamızdır." dedi.

İki yıldır yapılan Uluslararası Köroğlu Festivali hakkında da bilgiler veren Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin
"Köroğlu hepimizin ortak kahramanıdır. Belediyemiz bir Köroğlu Parkı yapıyor ve orada Türki Cumhuriyeti istedikleri taktirde Köroğlu'nu kendisine göre anıtlaştırabilecek" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarında ardından Uzgen şehri Valisi Attukur Tacibayev tarafından Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin'e Kırgızistan'ın milli kıyafeti giydirildi.

Vali Vekili Keskin'de ziyarete gelen Uzgen şehri Valisi Attukur Tacibayev'e üzerinde Bolu Valiliğinin amblemi bulunan plaket takdim etti ve Bolu ilini tanıtan dökümanlar verdi.
Ziyarette son olarak ise Valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeş Şehir Uzgen'den Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement