Kardeş Şehirler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kardeş Şehirler İftarda Buluştu

Kardeş şehirler Ümraniye Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Altıeylül’de kurulan iftar sofrasında 5 bin kişinin katılımıyla bir araya geldi.

20.06.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeş şehirler Ümraniye Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Altıeylül'de kurulan iftar sofrasında 5 bin kişinin katılımıyla bir araya geldi.

Ümraniye Belediyesi ile kardeş şehri olan Altıeylül Belediyesi arasındaki kardeşlik köprüsü iftar sofrasında birleşti. Plevne Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğine Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi İmdat Köseoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Metin Çakmak, Altıeylül Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can iftar yemeği öncesinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu makamında ziyaret etti ve başkanlar kardeşlik köprüsü konusunda sohbet ettiler. Ayrıca başkanlar, Altıeylül'e Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılacak olan kültür merkezi inşaatı hakkında da fikir alışverişinde bulundular.

Ziyarette konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Altıeylül Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Türkiye'de ve yurt dışında da bazı kardeş belediyelerimiz var. Altıeylül Belediyesi benim de Susurluklu olmam nedeniyle kardeş ilçeler arasında daha farklı bir noktada. Mübarek Ramazan münasebetiyle Balıkesirli kardeşlerimiz ile bir arada olmak için geldik. Balıkesir bizim baba yurdumuz, ata yurdumuz. Burada bizim eserimiz olsun istiyoruz. Altıeylül ilçesine hizmet edecek bir kültür merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da, "Hasan Can ağabeyimiz Ümraniye'yi Ümraniye yapan başkanımız. Ümraniye'de ciddi işler yaptı ve Ümraniye'yi cazibe merkezi haline getirdi. Kardeşliğimiz sözde değil özdedir. Ramazan ayında kardeşlik iftarında buluştuk. Biz yeni bir belediyeyiz. Henüz 2 yaşındayız. Hasan Can başkanımızın tecrübe ve birikimlerinden faydalanıyoruz. Ümraniye ile her zaman dayanışma içerisindeyiz, temaslarımız artarak devam edecek. Kardeş belediye olmaktan mutluyuz" diye konuştu.

Ziyarette iki başkan birbirlerine hediye takdim ederken, başkanlar daha sonra Altıeylül İlçesi Plevne Mahallesi Öğretmenevi civarında yapılması düşünülen Hasan Can Kültür Merkezi inşaat alanını gezdi. Başkan Kafaoğlu, Başkan Hasan Can'a yer ve konum hakkında bilgi verdi. Kardeş Belediye Başkanları Hasan Can ve Zekai Kafaoğlu incelemenin ardından Plevne Mahallesi'nde iftarın verildiği alana geçtiler. Başkanlar alana birlikte girdi ve iftara gelen vatandaşlarla selamlaşıp sohbet ettiler.

İftar öncesinde konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Ümraniye Belediyesi'nin verdiği kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Sofralarımız bir, gönüllerimiz bir, inançlarımız bir" dedi. Zekai Kafaoğlu, "Ramazan ayı bir olmaktır, kardeşliktir. Kardeşliğimiz ebediyete kadar devam edecektir. Yunus Emrelerin, Mevlanaların kültüründen geliyoruz. 7'den 70'e herkes bu iftarda buluştu. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin" dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: "AYNI SOFRADA AYNI EKMEĞİ PAYLAŞAN KARDEŞLERİZ"

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Altıeylül halkına hitap ederek, "Rabbim bu güzel vatanı, bu güzel ülkeyi, al bayrağın gölgesinde bin yıldan beri şehit kanları ile sulanmış vatan toprağını, bin yıldır barış içinde yaşayan bizleri sonsuza kadar kardeşlik içinde yaşayacağımız bu iklimi daim kılsın. Allah bu ülkeyi ve vatanı sonsuza kadar şehitlere layık, birlik ve beraberlik memleketi yapsın. Tuttuğumuz oruçlar kabul olsun, daha nice bayramlara erişelim. Bu vatanın içerisinde her günümüz bayram gibi olsun. Bizler bu vatanı, bu toprakları yurt edindik. Bu topraklarda bin yıldır kardeşlik ve barış içerisinde yaşıyoruz. Ülkemizi karıştırmaya ve fitne sokmaya çalışanlar var. Tarih boyunca böyle yaptılar. Ama bizler bir ve beraber olduğumuz müddetçe, geçmişte olduğu gibi, İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi iman dolu göğsümüzle mücadele edeceğiz. Şimdi tankı, topu, tüfeği, helikopterini yapan ve en kısa sürede uçağını ve uçak gemisini yapacak olan güçlü bir Türkiye var. Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse sınayamaz. Bu millet birdir, beraberdir ve kardeştir. 2 sene önce Altıeylül Belediyesi ile kardeş belediye olduk. Kardeşlik hukuku içerisinde birbirimize destek olmaya devam edeceğiz. Bu kardeşliğin bir ürünü olması için Altıeylül hudutları içinde Ümraniye Belediyesi olarak kültür merkezi inşa edeceğiz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeş Şehirler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement