Kardeş Şehre Çocuk Parkı - Son Dakika
Yerel

Kardeş Şehre Çocuk Parkı

Kardeş Şehre Çocuk Parkı

Bilecik Belediye Başkanlığı’nın, kardeş şehir olarak protokol imzaladığı Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesindeki Fatih İlkokulu bahçesine yaptırdığı Şeyh Edebali Çocuk Parkı hizmete açıldı.

07.10.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanlığı'nın, kardeş şehir olarak protokol imzaladığı Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesindeki Fatih İlkokulu bahçesine yaptırdığı Şeyh Edebali Çocuk Parkı hizmete açıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine; Sarıcakaya Kaymakamı Selman Erdoğan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Sarıcakaya Jandarma Garnizon Komutanı Ayhan Baştürk de katıldı.

"HİZMETLERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNDE KATSISI OLAN BÜYÜKLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyelerinin çiçeklerle karşılandığı açılış programında bir konuşma yapan Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Bilen, güzel ve anlamlı bir törende olduklarını belirtti. Okul Kütüphanesi ve Çocuk Parkı'nın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bilen, şunları söyledi:

"Öğrenen, düşünen ve üreten bir neslin devamını sağlayabilmek için günümüzdeki 4+4+4 eğitim sistemi ilk ayağını temsil eden ilkokullarda çocuklarımıza, okuma alışkanlığını kazandırmak en temel ilkelerimiz arasında yer almaktadır. Bilgisayar çağına geçtiğimiz 2000'li yıllarda ne yazık ki okuma kültüründe özürlü bir kuşağı beraberinde getirdi. Bununla birlikte aydınlanmamızın pusulası niteliğindeki okuma, öğrenmeyi ve düşünmeyi yitirdik. Bu okuma kısırlığı kendini ve sorunlarını doğru ve sağlıklı bir şekilde anlama ve algılama olanağını ortadan kaldırdı. Bu nedenle bugün çocuklarımızın hizmetine sunacağımız kütüphanemizin büyük bir çalışma olduğunu biliyor ve son derece önem veriyoruz. Diğer yandan Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından okulumuza kazandırılan çocuk parkı ise bu güzel çalışmayı tamamlamış ve çocuklarımızın en güzel şekilde vakit geçirmelerine olanak sağlamıştır. Bu vesile ile okul kütüphanemiz ve okul parkımızın çocuklarımızın hizmetine sunulmasında katkısı olan değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz."

Çocukların şiirler okuduğu törende Fatih İlkokulu müzik öğretmeni ve öğrencileri tarafından minik bir konser verildi. Yapılan konuşma ve etkinliklerin ardından okul kütüphanesi ve Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından yapılan Şeyh Edebali Çocuk Parkı, hizmete açıldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı, açılışı yapılan kütüphaneye Bilecik Belediyesi tarafından kitap desteğini de memnuniyetle yapabileceklerini kaydetti.

Öte yandan, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, açılış programının ardından Sarıcakaya Kaymakamı Selman Erdoğan ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'i makamında ziyaret etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeş Şehre Çocuk Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement