Kardeş Türküler ve Filistinli Reem Kelani Aynı Sahnede - Son Dakika
Güncel

Kardeş Türküler ve Filistinli Reem Kelani Aynı Sahnede

Kardeş Türküler ve Filistinli Reem Kelani Aynı Sahnede

Kardeş Türküler ve Filistin müziğinin modern yorumcusu Reem Kelani 26 Nisan'da TİM Maslak Show Center'da muhteşem bir konser verecek.

21.04.2014 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi'nden yola çıktıklarından bu yana 21 yıl geçen Kardeş Türküler, 21 yıldır "halkların kardeşliği"ne yaptıkları müzikal vurguyla Anadolu, Mezopotamya, Trakya ve Kafkasların halk şarkılarını seslendiriyor. Kardeş Türküler Maslak TİM Center'da vereceği konserde de çok kültürlü bir coğrafyada birlikte barış içinde yaşama umudunu sahneye taşıyacak.

Konserde Alevi deyişlerini, Ermenice, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Rumca, Lazca şarkıları, Balkan, Süryani melodilerini seslendirecek olan Kardeş Türküler'e kuşağının en önemli Arap kadın vokallerinden Reem Kelani eşlik edecek. "Sprinting Gazelle" (Koşan Ceylan) adlı albümündeki anavatan ve diaspora konulu Filistin şarkılarıyla hem müzikal hem de entelektüel içeriğiyle tüm dünyanın takdirini kazanan Kelani, konserlerinin yanısıra Arap müziği üzerine dersler veren bir öğretim üyesi ve yayıncı. Reem Kelani konserde Zourouni!, Ya Tali'een 'al-Jabal, Oy Mamo, Yallah Şoför, Ah! Ya Reem al-Ghuzlaan, Furaqiyyaat adlı şarkıları seslendirecek. Reem Kelani Türkiye'deki konserinin ardından Bergen Filarmoni Orkestrası ile birlikte Norveç'te bir konser verecek.

Kardeş Türküler konserinde şarkıların yanısıra dans ve beden perküsyonu gösterisi de yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeş Türküler ve Filistinli Reem Kelani Aynı Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement