Kardeşi Gibi Ücretsiz Kursla Üniversiteye Yerleşti - Son Dakika
Yerel

Kardeşi Gibi Ücretsiz Kursla Üniversiteye Yerleşti

Kardeşi Gibi Ücretsiz Kursla Üniversiteye Yerleşti

Şehitkamil Belediyesi Mithat Paşa Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen açık öğretim kurslarına katılan Fatma Hançerli, kardeşi gibi üniversiteye yerleşti.

02.10.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi Mithat Paşa Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak verilen açık öğretim kurslarına katılan Fatma Hançerli, kardeşi gibi üniversiteye yerleşti.

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ile ortaklaşa başlattığı 'Kent Gönüllüleri Toplumsal Duyarlılık Projesi' ile açık öğretim öğrencilerini diploma sahibi yaparken, öğrencileri istedikleri üniversite ve bölümlere hazırlıyor. Etüd Eğitim Merkezi'nde ücretsiz düzenlenen açık öğretim kurslarında başarılı olan Fatma Hançerli Konya Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nü kazandı. Kardeşinin de aynı ücretsiz kurslara katılarak, üniversiteye yerleştiğini anlatan Hançerli, kardeşinin kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Hançerli, "Daha önceleri kardeşim Şehitkamil Belediyesi'nin kurslarıyla üniversiteye yerleşmişti. Bu da bana ilham kaynağı oldu. Bende başarmak için geldim ve başardım. Üniversiteye gitmek isteyen veya açık öğretimde okuyan herkesin bu kurslara katılmasında fayda var. Sınavlarda çıkan tüm dersleri burada gördük. Benim eksiğim sayısal derslerde olduğu için ağırlıklı olarak sayısal dersler aldım. Matematik dersine karşı tamamen ön yargılıydım, yapamayacağımı düşünüyordum. Kendime hiç güvenim yoktu. Bu kursa geldikten sonra ön yargımı yenerek başardım" diye konuştu.

ARKADAŞINDAN CESARET ALDI

Şehit Kamil Belediyesi Mithat Paşa Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ücretsiz kursta sınava hazırlanan evli ve 2 çocuk annesi Kezban Tektaş da, ücretsiz kursta hazırlanarak üniversiteye yerleşen bir arkadaşından cesaret alarak kursa başladığını kaydetti. 24 yaşındaki Kezban Tektaş, "Belediyemizin açmış olduğu açık öğretim kursları bana büyük bir katkı sağladı. Eğer bu kurslara katılmamış olsaydım iki çocukla birlikte bu dersleri veremezdim. Belediyemiz iki çocuğumla birlikte gelip eğitim alma hakkını tanıdı. Kursumuza gelmeye başladıktan sonra dersleri rahatlıkla alıp, sınavlarda başarılı oldum. Ben burada ders görürken çocuklarımda belediyemizin anasınıflarında kreş eğitimlerini alıyorlar. Bu kursların tüm insanlara faydalı oldu. Yapamam diye bir şey yok. Tüm kadınların eğitimlerini Şehitkamil Belediyemizin kursları aracılığıyla alacağına inanıyorum. Benden önceki arkadaşımızın üniversiteyi kazanmış olması bana ilham kaynağı oldu. İlk başlarda üniversiteyi kazanacağıma inanmıyordum ancak arkadaşımızın üniversiteye yerleşmiş olması kendime olan güvenimi daha da artırdı. Hedefim önümüzdeki yıl üniversiteyi kazanmaktır ve tamamen üniversiteli olacağıma inanıyorum. Çocuk gelişimi bölümünde okuduğum için üniversitede de çocuk gelişimi bölümünü kazanacağım ve gelecek yıl bir üniversiteli olarak röportaj yapacağım" diye konuştu.

Öğrenciler kurslar nedeniyle Gaziantep üniversitesi yetkililerine ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na ve kurs öğretmenlerine teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeşi Gibi Ücretsiz Kursla Üniversiteye Yerleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement