Kardeşköy Kazak Cami Hem Köye Hem de Yolculara Hizmet Verecek - Son Dakika
Yerel

Kardeşköy Kazak Cami Hem Köye Hem de Yolculara Hizmet Verecek

Kardeşköy Kazak Cami Hem Köye Hem de Yolculara Hizmet Verecek

Aydın-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Kardeşköy Kazak Camii hem köye hem de yolculara daha iyi hizmet vermesi için tadilata alındı.

02.03.2016 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın- İzmir Karayolu üzerinde bulunan Kardeşköy Kazak Camii hem köye hem de yolculara daha iyi hizmet vermesi için tadilata alındı. Aynı zamanda ustalık da yapan cami imamı Aydın Açıkgöz, namaz ve irşat vakitlerinden arta kalan zamanı elinde keser ve kürekle caminin dışında da çalışmaya başladı.

İncirliova-Aydın Karayolu üzerinde bulunan Kardeşköy Kazak Camii'nin köylülerin yanı sıra karayolundan geçen yolculara da hizmet verdiğini belirten Kazak Camii İmamı Aydın Açıkgöz, özellikle yolcuların abdestlerini daha uygun ve güzel ortamda tazelemeleri için cami çevresinde düzenleme yaptıklarını söyledi. Tarihten bu yana ibadethanelerde en ehemmiyet verilen konuların başında lavabolar ve abdest bozma yerleri olduğunu belirten cami imamı Aydın Açıkgöz, "Atalarımız eskiden cami yaparken çevresine hamam da yaparmış. İslam dini temizliğe büyük önem verir ve abdest de çok önemlidir. Camimiz karayolu yanında olması nedeniyle yolculara da hizmet veriyor. Çalışmalarımız tamamlandığında karayolundan geçerken namazlarını camimizde eda etmek isteyenler çok daha güzel bir ortamda hizmet sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Çalışmayı cami cemaatinin destekleri ile yaptıklarını belirten Cami İmamı Açıkgöz, öğrencilik yıllarında inşaat işleri ile de uğraştığını bu nedenle işin elinden gelen kısımlarını bizzat kendisinin yaptığını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeşköy Kazak Cami Hem Köye Hem de Yolculara Hizmet Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement