Kardeşler Ringde Rakip Oldu - Son Dakika
Spor

Kardeşler Ringde Rakip Oldu

Görüntü Dökümü: Çocukların antrenmanı, Çocukların babası ile röportaj, Çocukların karda oynaması, Çocukların evde televizyon izlemesi, Çocukların evde ders çalışması, Çocukların annesi ile röportaj, Kardeşler ringde rakip oldu Kahramanmaraş'ta Wushu Milli Takım Antrenörü babalarından esinlenerek wushu sporuna başlayan 7 yaşındaki tek yumurta ikizleri, evde birlikte ders çalışıp ringde de birbirleriyle mücadele ediyor Antalya'da son düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası'nda ikizlerden Ege birinci olurken ikizi Efe ise centilmenlik madalyası aldı Baba Kayapınar: "İnşallah çocuklarımla daha sıkı çalışarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz" İkizlerden Efe Kayapınar: "Ege ile evde kardeşiz ama ringe çıktığımızda rakibiz" SİNAN DORUK - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, antrenör babalarından esinlenerek wushu sporuna başlayan 7 yaşındaki tek yumurta ikizleri, ringde birbirleriyle mücadele ediyor.

12.01.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Çocukların antrenmanı,

Çocukların babası ile röportaj,

Çocukların karda oynaması,

Çocukların evde televizyon izlemesi,

Çocukların evde ders çalışması,

Çocukların annesi ile röportaj, Kardeşler ringde rakip oldu

Kahramanmaraş'ta Wushu Milli Takım Antrenörü babalarından esinlenerek wushu sporuna başlayan 7 yaşındaki tek yumurta ikizleri, evde birlikte ders çalışıp ringde de birbirleriyle mücadele ediyor

Antalya'da son düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası'nda ikizlerden Ege birinci olurken ikizi Efe ise centilmenlik madalyası aldı

Baba Kayapınar:

"İnşallah çocuklarımla daha sıkı çalışarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz"

İkizlerden Efe Kayapınar:

"Ege ile evde kardeşiz ama ringe çıktığımızda rakibiz"

SİNAN DORUK - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, antrenör babalarından esinlenerek wushu sporuna başlayan 7 yaşındaki tek yumurta ikizleri, ringde birbirleriyle mücadele ediyor.

Nergiz Kayapınar ile Wushu Milli Takım Antrenörü Selçuk Kayapınar çiftinin tek yumurta ikizi çocukları birinci sınıf öğrencisi Ege ve Efe Kayapınar, babalarından esinlenerek yaklaşık 2 yıl önce wushu sporuna başladı.

Evde biri ağlarken diğeri de ağlayan, gülerken diğeri de gülen ikizler, derslerinden boşta kalan zamanlarda babalarıyla antrenmanlara katılıyor.

Hayatı birlikte paylaşan ve sporda da gelecek vadeden ikizler, derslerinde de başarılı bir tablo sergiliyor.

Baba Selçuk Kayapınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının wushu sporunda önemli başarılar kazanmaları için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Afşin Belediyespor Kulübü Wushu Takımı olarak en son Antalya'da düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonası'ndan dereceyle döndüklerini aktaran Kayapınar, minik erkekler kategorisinde oğlu Ege'nin Türkiye şampiyonu olduğunu, ikizi Efe'nin ise centilmenlik madalyası aldığını belirtti.

Kayapınar, tek yumurta ikizi çocuklarının sporda başarılı oldukları kadar okulda derslerinde de aynı başarıyı gösterdiklerini ifade etti.

Okul ve derslerden arta kalan zamanda çocuklarıyla antrenman yaptıklarını dile getiren Kayapınar, şunları kaydetti:

"Wushu sporunu severek yapan çocuklarımla gurur duyuyorum. Aile olarak hedeflerimiz büyük. Ben de 1999'da Konya'da düzenlen Wushu Türkiye Şampiyonası'nda 52 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Bu sporu 17 sene yaptım. Şu anda evlatlarımın ve wushu sporuna gönül veren sporcularımızın antrenörlüğünü yürütüyorum. İnşallah çocuklarımla daha sıkı çalışarak ülkemize dünya ve Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşatmak ve bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz."

"Ringde iyi olan kazanacak"

2017 yılında yapılacak dünya şampiyonasına hazırlandıklarını ifade eden Kayapınar, ikizlerin rakiplerini yendiği takdirde final maçında birbirleriyle rakip olacaklarını belirtti.

Kayapınar, evde kardeş ringde rakip olan çocukları için "Ringde iyi olan kazanacak" dedi.

"Hesaplarını antrenmanda görüyorlar"

Anne Nergiz Kayapınar ise ilkokula başladıkları ilk zamanlarda okulda bir takım zorluklar yaşayan çocuklarının sporla daha da sosyalleştiğini söyledi.

İkizlerin spor sayesinde insanlarla daha iyi iletişim kurmaya başladığını aktaran Kayapınar, "Artık evde kavga etmiyorlar. Bütün hesaplarını salondaki antrenmanlarda görüyorlar" ifadesini kullandı.

Oğlu Ege'nin Türkiye şampiyonu olduğunda çok duygulandığını dile getiren Kayapınar, "Çocuklarımla gurur duyuyorum. Benim için birinin elde ettiği başarı hepsinin başarısı demek. İnşallah daha büyük başarıların altına imzalarını atarlar" diye konuştu.

İkizlerden Ege ise kardeşiyle ringde rakip olduğunu belirterek, babasının desteğiyle basamakları tek tek çıkarak dünya şampiyonu olmak istediklerini vurguladı.

Efe Kayapınar da evde kardeşiyle oyun oynayıp, ders çalıştıklarını söyledi.

Zamanlarının büyük bölümünün kardeşiyle geçtiğini ifade eden Efe Kayapınar, "Ege ile evde kardeşiz ama ringe çıktığımızda rakibiz. O ağlarken ben ağlıyorum o gülerken ben de gülüyorum. Çünkü biz tek yumurta ikiziyiz. Babamın desteğiyle çok güzel mücadele ediyoruz. Çok başarılı olmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kardeşler Ringde Rakip Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kardeşler Ringde Rakip Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement