Kardeşliğin Sembolü Aşure - Son Dakika
Güncel

Kardeşliğin Sembolü Aşure

Kardeşliğin Sembolü Aşure

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı Esenler'de dolu dolu kutlanıyor.

14.11.2013 13:44  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Geleneksel Aşure Günü programında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "10 Muharrem olduğunda bu ülkede Alevi kardeşlerimizin evinde de aşure pişer, Sünni kardeşlerimizin evinde de aşure pişer" diyerek, Muharrem ayının ülkenin birliğine işaret ettiğini söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, vakit buldukça aşure günü dolayısıyla düzenlenen programlarda vatandaşlarla bir araya geliyor. Göksu, son olarak AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği 12. Geleneksel Aşure Günü programına katıldı.

Programa Göksu'nun yanı sıra; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Aydın Polat, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, şair Dursun Ali Erzincanlı, bazı Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, programa katılanlara teşekkür ederek, "Aşurenin bereketi bizi bir araya getirdi" dedi. Muharrem ayının ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sağladığını belirten İnat, bu geleneği sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu söze, "Biz bir taraftan aşurenin bereketini yaşarken, diğer taraftan bu bereket içerisinde aşurenin kendi heyecanını hem yüreklerimizde, hem şehrimizde, hem de sokağımızda hissetmemiz için bu aşure programları bir Muharrem klasiği haline geldi" diyerek başladı. 

Muharrem ayının Ramazan ayından sonraki en kutlu ay olduğunu belirten Göksu, bu ayı ibadetle geçirmek gerektiğini dile getirdi. Muharrem ayının sadece aşure yemekten ibaret olmadığını söyleyen Göksu, "Bugün ülkemizde birliğimizi ve dirliğimizi en çok dinamitlemek, en çok bombalamak istedikleri bir argümanı bu Muharrem ayı dolayısıyla herkesle paylaşmamız gerekir. 10 Muharrem olduğunda bu ülkede Alevi kardeşlerimizin evinde de aşure pişer, Sünni kardeşlerimizin evinde de aşure pişer. Çünkü bu ülkede herkes şunu çok iyi bilir ki, aşure bir İslam geleneğidir ve bu İslam geleneği bu toplumun bütün kültür hayatına yansımış ve yansıyan bu kültür, Alevi kardeşlerimizi de ilgilendirir, Sünni kardeşlerimizi de ilgilendirir" şeklinde konuştu. Göksu, konuşmasının sonunda programa katılan herkesin Muharrem ayını tebrik etti.

BİZ DE AŞURE GİBİYİZ

Göksu'nun ardından konuşan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, salonu dolduran kadınlara şükranlarını sunarak, "Tarihte çok fazla örnek alınacak annelerimiz var. En önemli gücümüz, kadınlarımız" dedi. Özkan, konuşmasının sonunda "Biz de aynı aşure gibiyiz. Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden gelerek büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi ve güçlü Esenler'i birlikte oluşturduk. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.

SALAVAT ÇİÇEKLERİ ÖRÜLDÜ

Programda ayrıca Muharrem ayı dolayısıyla Esenlerli kadınların okudukları 20 milyon 160 bin salavatı sembolize eden salavat çiçekleri de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilmek üzere sahneye getirildi. Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın da şiirleriyle renk kattığı programda, binlerce vatandaşa Muharrem ayının sembolü aşure dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeşliğin Sembolü Aşure - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement